بدترین سن طلاق برای کودکان چه زمانی است؟! بهترین سن طلاق برای کودکان چه سنی است؟
حتما برای شما هم این سوال مهم پیش آمده است که بدترین سن طلاق برای کودکان چه زمانی است!؟ بر هیچ کس پوشیده نیست که جدایی و طلاق والدین؛ یکی از استرس زا ترین، اتفاقات زندگی کودکان محسوب میشود و تغییرات قابل توجهی را در زمینه های مختلف زندگی کودکان، به همراه دارد. وقتی جدایی اتفاق میافتد، شرایط کودکان در جهات مختلف زندگی تغییر میکند، از جمله نقل مکان به آپارتمان یا خانه یا شاید به شهر دیگری که با تغییر محیط مدرسه، دوستان و همسایگان نیز همراه است.
طلاق والدین، ساختار روابط بین فرزندان و والدین را به گونه ای تغییر میدهد که کودکان، فقط تا حد محدودی میتوانند آن را درک کنند. چرا که آنچه بین پدر و مادر آنها اتفاق میافتد، خارج از کنترل کودکان میباشد. همچنین، واکنش کودکان به طلاق والدین؛ بسته به سن آنها متفاوت است که در این قسمت از مرکز مشاوره دکتر قیومی، به این موضوع می پردازیم و تاثیر طلاق بر سنین مختلف در کودکان و بدترین و بهترین سن طلاق برای کودکان، مطرح میکنیم.
برای مشاوره آنلاین و مشاوره خانواده با ما در تماس باشید.
تاثیرات طلاق در سنین مختلف بر کودکان چگونه است؟
برای آشنایی با بهترین و بدترین سن طلاق برای کودکان؛ دو عامل اساسی، چگونگی وقوع طلاق و نوع حضانت پس از جدایی را در زمان طلاق، باید در نظر گرفت. سن کودک، به اندازه نحوه جدایی والدین آنها مهم نیست. اینکه آنها سعی کنند بدون درگیری این کار را انجام دهند و تا حد امکان با هم کنار بیایند و از دعواهای مداوم و بی ادبی که بدون شک بر خردسالان تأثیر میگذارد خودداری کنند، قطعا بسیار اهمیت دارد.
با این حال، ما در اینجا تاثیرات طلاق را در سنین مختلف بر کودکان بررسی میکنیم.
مطالعه بیشتر: چه زمانی باید طلاق گرفت؟ زمان مناسب طلاق را بدانید! لبه پرتگاه، یا زنگ خطر در ازدواج! (مطالب مهمی که حتما همه باید بدانند).
۱- تاثیر طلاق بر نوزادان ۰ تا ۲ سال به چه صورت است؟
در مرحله ۰ تا ۲ ساله زندگی، خردسالان بلافاصله هر تغییری را در محیط زندگی، درک میکنند. طلاق و جدایی پدر و مادر آنها، باعث ایجاد ناراحتی شده و در بیشترین موارد با گریه و عصبانیت شدید، اختلالات خواب و خوردن ظاهر میشوند.
در مورد بهترین و بدترین سن طلاق برای کودکان؛ بهتر است بدانید که وقتی طلاق رخ میدهد که کودک هنوز نوزاد است به احتمال زیاد آسیب طلاق تجربه شده توسط کودک اسمی است. احتمالاً تنها سنی که میگویند طلاق تأثیر قابلتوجهی بر آنها ندارد، سن زیر دو سال میباشد.
اما این تا حد زیادی به رشد تواناییهای شناختی کودک قبل از سن ۳ سالگی مربوط میشود. زیرا حتی کودکان ۲ ساله هم خاطراتی دارند، بنابراین آنها تغییر را در سطح احساسی و نه در سطح شناختی درک میکنند.
مطالعه بیشتر: تفاوت رفتار زنان و مردان بعد از طلاق چیست؟.
۲- کودکان ۲ تا ۳ سال
ممکن است کودکی که در مرحله سنی ۲ تا ۳ سال قرار گرفته در مراحل طلاق والدین مشکلات روانی- حرکتی، عدم کنترل ادرار، اختلالات خواب، تأخیر گفتار و غیره را از خود نشان دهد. در این موارد نباید کودک را سرزنش کنید، بلکه به او کمک کنید به تدریج خود را پیدا کرده و یاد بگیرد که خودش را کنترل کند.
کودکانی که در سن بین ۲ تا ۳ سالگی طلاق والدین خود را تجربه کرده اند؛ از احساسات خود مانند خشم، عصبانیت، غم و اندوه، آگاه هستند، اما نمیدانند چگونه آنها را مدیریت کنند. همچنین، آنها به دلیل ناتوانی در درک آنچه اتفاق می افتد، خیال پردازی میکنند که والدینشان دوباره با هم خواهند بود.
مطالعه بیشتر: چالشها و مشکلات فرزندان طلاق چیست؟.
تاثیر طلاق در کودکان ۳ تا ۵ سال
مرحله سنی ۳ تا ۵ سال در کودکان پیچیده است زیرا آنها از پرسیدن سوال، دست بر نمیدارند. کودکان در این سن؛ تخیل خود را توسعه میدهند و داستانهایی را تعریف میکنند. همچنین این کودکان، خودمحور هستند و تصور دارند که هر اتفاقی که در اطرافشان میافتد مربوط به آن چیزیست که آنها فکر میکنند.
برای مثال با خود میگویند که بابا و مامان از هم جدا شده اند چون من بد رفتار کرده ام. همچنین کودکان ۳ تا ۵ ساله، ترس های زیادی دارند به ویژه از تنها ماندن یا اینکه والدین آنها را دوست نداشته باشند.
مطالعه بیشتر: نحوه برخورد با کودکان طلاق! با فرزندان طلاق چگونه رفتار کنیم؟!.
اثرات طلاق والدین در کودکان ۶ تا ۱۲ سال
کودکان در سنین ۶ تا ۱۲ سال، فعالیت آنها کاهش مییابد، زیرا تمام انرژی خود را روی محیط مدرسه متمرکز خواهند کرد. زمان یادگیری در این سن، شدید است و همینطور در سطح عاطفی از خودمحوری فاصله میگیرند و شروع به همدلی میکنند.
کودکانی که در سن ۶ تا ۱۲ سالگی با پدیده طلاق والدین مواجه شده اند؛ ظرفیت بیشتری برای درک چیستی طلاق دارند، اگرچه معمولاً از ترس نگرانی پدر یا مادر آن را بروز نمیدهند. به علاوه این کودکان هنوز هم تمایل پنهانی دارند که همه چیز به حالت قبل برگردد، اما با عدم تایید امیدهای خود، احساس خیانت، ناراحتی و عصبانیت میکنند.
تاثیر طلاق بر روی نوجوانان! آیا بهترین و بدترین سن طلاق برای کودکان در سن نوجوانی است!؟
شاید یکی از پیچیده ترین مراحل برای یک نوجوان؛ طلاق والدین باشد، زیرا این مدیریت همزمان با جستجوی هویت خود است. جدایی، ساختن هویت آنها را پیچیده میکند، زیرا آنها نیاز به احساس امنیت زیادی دارند به همین دلیل است که اغلب والدین خود را آزمایش میکنند تا تأیید کنند که محدودیت هایی وجود دارد و آنها در کنار آنها خواهند ماند.
با توجه به احساس ناامنی و تنهایی نوجوانان بعد از طلاق؛ آنها در گروههایی از همتایان که به آنها وابستگی مفرط خواهند داشت، آسایش پیدا میکنند. بسیاری از آنها میتوانند راه هایی برای ابراز خشم و خصومت از طریق اختلالات خوردن، مصرف مواد، رفتارهای جنسی پرخطر از خود نشان دهند.
بیشتر بدانید: طلاق عاطفی یا طلاق خاموش چیست؟.
بدترین سن کودک برای طلاق! بدترین سن طلاق برای کودکان چه زمانی است؟
بدترین سن طلاق برای کودکان؛ اساساً هر سنی قبل از بزرگسالی میباشد. طبق یک مطالعه علمی؛ کودکان بین ۷ تا ۱۴ سال بیشترین آسیب را از طلاق میبینند. در این سنین، احتمال ابتلا به یک اختلال عاطفی، مانند افسردگی و اضطراب، ۱۶٪ افزایش و مشکلات رفتاری، ۸٪ افزایش مییابد. زیرا بچه ها در این محدوده سنی، فردیت خود را تشخیص میدهند و شروع به شکل گیری شخصیت خود میکنند.
با این حال، گاهی اوقات، روابط آنقدر از هم میپاشند که چاره ای جز پایان دادن به ادامه زندگی نیست. این وضعیت، بدون شک کودک را تحت تاثیر قرار میدهد اما تعداد واکنشهای کودکان به طلاق بر اساس سن بسیار متفاوت است.
این واقعیت که دختران در سن ۷ سالگی بیشتر تحت تأثیر جدایی قرار میگیرند با این واقعیت مطابقت دارد که رشد عاطفی و بلوغ آنها از نظر بیولوژیکی زودتر از پسران است، بنابراین پسرها (به دلیل رشد بلوغ) از این سن به بعد با همین معیار بیشتر از دختران تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. علاوه بر این، آنها تمایل دارند به طور نامشخص با مادر یا پدر خود پیوند قویتری داشته باشند.
مطالعه بیشتر: ازدواج با فرزندان طلاق! ازدواج با دختر یا پسری که فرزند طلاق است! خوب یا بد! راهکارها، مشکلات و فواید.
بهترین سن طلاق برای کودکان چه زمانی است؟
اغلب، مردم میگویند، بهترین سن برای طلاق یک کودک در سنین جوانی میباشد. کودکان سه ساله یا کمتر، هنوز عملکرد شناختی چندانی ندارند و خاطرات خوبی از والدینی که با هم هستند نخواهند داشت. اما هنگامی که کودک به بلوغ میرسد، پتانسیل بیشتری برای پذیرش جدایی والدین وجود دارد.
وقتی کودک بزرگتر شده و به سنین پیش از نوجوانی نزدیک میشود، میتواند تفاوتهای ظریف طلاق را بیشتر درک کند. آنها ممکن است، همسالانی داشته باشند که والدین آنها نیز طلاق گرفته اند یا درک کنند که ادامه دادن به برخی از روابط به نتیجه نمیرسد. با این حال، آنها باید بدانند که هر دو والدین (پدر و مادر) آنها را دوست دارند و بعد از طلاق از آنها حمایت خواهند کرد.
مطالعه بیشتر: تاثیر طلاق بر فرزند پسر! چه بر سر فرزندان پسر بعد از طلاق خواهد آمد؟.
آسیب پذیرترین کودکان در برابر طلاق
باید در نظر بگیریم که هر فردی متفاوت است و هوش و سطح شناختی متفاوتی نیز دارد. آسیب پذیرترین افراد در برابر جدایی، کودکانی هستند که دارای یک اختلال هستند. به عنوان مثال کودکان بیش فعال یا کسانی که به عنوان مثال از یک اختلال طیف اوتیسم رنج میبرند، در برابر طلاق والدین بیشترین آسیب و ضرر را میبینند.
مطالعه بیشتر: نقش زوج درمانی در طلاق چیست؟ تاثیر زوج درمانی و مشاوره ازدواج در طلاق را بدانید.
بهترین کمک والدین به کودکان بعد از جدایی چیست؟
در مرحله بعد از طلاق و جدایی؛ والدین در موارد زیر به کودکان کمک میکنند:
- والدین، بارها به فرزندان خود اطمینان میدهند که آنها را اکنون و برای همیشه دوست دارند. فقط لازم نیست آن را بگویید، بلکه باید آن را در عمل نشان دهید.
- به آنها اطمینان دهید که به طور مرتب پدر یا مادری را که با آنها زندگی نمیکند را میتواننند ببینند.
- با تاکید مجدد بر اینکه مسئولیت طلاق بر عهده کودکان نیست، همه گناهان آنها را رها کنید.
- والدین باید مسئولیت کامل فرزندان خود را بر عهده بگیرند. آنها از طلاق پشیمان هستند و نمیتوانند مسائل را به گونه ای دیگر حل کنند، مراقبت و حمایت بهترین دارو است.
- از کودکان به عنوان سلاح پرتابی برای آزار والدین دیگر استفاده نکنید. هرگز نباید در مقابل فرزندانمان از دیگری بدگویی کنیم.
بیشتر بدانید: اضطراب جدایی در کودکان چیست؟ تشخیص، علائم و درمان اختلال ترس از جدایی.
چه زمانی باید طلاق گرفت؟ بهترین زمان برای طلاق گرفتن چه زمانی هست؟
فربد عزیز، جواب سوال خود را در مطلب چه زمانی باید طلاق گرفت؟ زمان مناسب طلاق را بدانید! لبه پرتگاه، یا زنگ خطر در ازدواج! (مطالب مهمی که حتما همه باید بدانند) خواهید خواند.
زوج درمانی هیجان مدار چیه؟
عباسی عزیز، در مورد زوج درمانی هیجان مدار (EFT) چیست؟ با مزایا، ویژگی ها و خصوصیات زوج درمانی هیجان مدار آشنا شوید در مطالب قبلی به صورت کامل آموزش دادیم.