نقش زوج درمانی در طلاق چیست؟ تاثیر زوج درمانی و مشاوره ازدواج در طلاق را بدانید
فهرست مطالب
در مورد نقش زوج درمانی در طلاق چه میدانید!؟ یافتن شخصی که مابقی عمر خود را با او زندگی کنیم، باور نکردنی نیست و یکی کردن زندگی ما با آن شخص از طریق ازدواج، یکی از اهداف زندگی بسیاری از افراد است. با این حال، روابط زناشویی همیشه به خوبی به پایان نمیرسد و ممکن است آنها به دلیل بروز مشکلات مختلف در زندگی، مجبور به طلاق یا جدایی شوند.
طلاق، تجربه ای است که اگر به خوبی مدیریت نشود، میتواند رنج و عواقب روانی زیادی را به همراه داشته باشد، به ویژه زمانی که دارایی های مادی در میان باشد یا جنگ حضانت کودک آغاز شود. به همین دلیل است که در بسیاری از موارد، رفتن به سراغ زوج درمانی و یا مشاوره ازدواج، بسیار مفید خواهد بود.
در این بخش از سری مطالب آموزشی مرکز مشاوره دکتر قیومی (drghaumi.com) قصد داریم تا درباره نقش و تاثیرات زوج درمانی بر طلاق و دلایل کمک گرفتن از زوج درمانی برای جدایی با شما صحبت کنیم.
برای مشاوره آنلاین با ما در تماس باشید. همچنین مشاهده آخرین مطالب آموزشی در مورد روابط عاطفی، این سری از مطالب مرکز مشاوره دکتر قیومی را دنبال کنید.
هدف زوج درمانی چیست؟
هدف زوج درمانی؛ این است که زوجین، دوباره با یکدیگر صحبت کنند. تضادهای موجود در رابطه؛ میتواند منجر به ناتوانی زوج ها در برقراری ارتباط سازنده با یکدیگر شود و در عوض آنها در سکوت یا بحث های بی پایانی که فقط شامل اتهامات میشود، رها شوند.
بیان خواسته ها و نیازهای خود، اغلب به دلیل ترس از طرد شدن از طرف مقابل، ممکن نیست. آسیب های عاطفی گذشته یا زندگی فعلی میتواند منجر به نا امیدی، درماندگی و همچنین کناره گیری و دوری از شریک زندگی میشود که مشاوره ازدواج یا زوج درمانی برای حل این مسائل مفید است. از جمله نقش زوج درمانی در طلاق، روشن ساختن نیاز های زوجین برای جلوگیری از تعارضات و جلوگیری از آن ها است.
در این زمینه بخوانید: زوج درمانی شناختی رفتاری (CBT) چیست و چه کاربردی دارد؟ با مشاوره شناختی رفتاری آشنا شوید.
تاثیر زوج درمانی و مشاوره ازدواج در طلاق
طلاق، می تواند موقعیت های را به همراه داشته باشد که مدیریت آنها بسیار دشوار است، زیرا وقتی فردی در جدایی زندگی میکند، عزت نفس و تصور بسیاری از جنبه های زندگی او آسیب میبیند و انطباق با یک زندگی روزمره جدید کار چندان آسانی نیست.
بنابراین، زوج درمانی؛ میتواند برای التیام زخم های عاطفی اولین لحظات جدایی، جایی که انکار یا خشم میتواند ظاهر شود، بسیار مفید باشد و این از جمله تاثیر زوج درمانی و مشاوره ازدواج در طلاق است که باید به آن توجه داشت.
آگاهی از مراحل طلاق، برای مدیریت این لحظه تغییر، ضروری است. زوج درمانی؛ ابزارهای روانشناختی را برای افراد آسیب دیده فراهم می کند تا بتوانند تعادل عاطفی لازم برای داشتن روابط سالم در آینده را بازیابی کنند.
به خاطر داشته باشید که ازدواج، با طلاق خاتمه نمی یابد و حتی زمانی که هر دو نفر به طور کامل ارتباط خود را از دست میدهند، نحوه مدیریت این مرحله یعنی جدایی بر هر دوی آنها تأثیر می گذارد، زیرا در خاطر آنها باقی می ماند.
بنابراین، زوج درمانگر به عنوان یک راهنما، کمک میکند تا بتوانیم طلاق را به بهترین شکل انجام دهیم. پذیرش غم و اندوه ناشی از جدایی اولین قدم برای بهبودی است و با گذشت زمان و کمک صحیح می توان دوباره شادی را یافت. انجام روش صحیح طلاق، از جمله تاثیر زوج درمانی و مشاوره ازدواج در طلاق است.
مطالعه بیشتر: چه زمانی باید طلاق گرفت؟ زمان مناسب طلاق را بدانید! لبه پرتگاه، یا زنگ خطر در ازدواج! (مطالب مهمی که حتما همه باید بدانند).
چه زمانی به زوج درمانی نیاز داریم؟
در موارد زیر که در زندگی اتفاق می افتد، به زوج درمانی و مشاوره نیاز داریم تا از بروز طلاق اجتناب کنیم و یا اینکه در شرایط خاص با مسئله جدایی راحت تر و بهتر کنار بیاییم.
در زمان عدم تعادل در رابطه و ازدواج، نقش زوج درمانی در طلاق بسیار زیاد خواهد بود
بسیاری از تضادها و اختلافات، ناشی از این واقعیت است که یکی از طرفین یا هر دو، احساس میکنند که طرف مقابل، ناعادلانه رفتار میکند و به علایق و نیازهای آنها در رابطه توجه کمی میشود. یکی از شرکا، احساس میکند که دیگری او را با انجام کارهای روزمره مانند کارهای خانه و مراقبت از بچه ها تنها می گذارد و یا اینکه توافقات انجام شده بین آنها، رعایت نمیشود.
برای اینکه بتوانید دوباره در مورد انتظارات و نیازهای متقابل هر دو طرف صحبت سازنده داشته باشید، اگر مشکلات به تنهایی حل نشد و همه تلاش ها با شکست مواجه گردید، منطقی است که به دنبال زوج درمانی باشید. به این ترتیب زوج ها میتوانند یکدیگر را بهتر درک کنند و راه حل های مناسبی برای بازگرداندن تعادل بین دادن و گرفتن رد رابطه پیدا کنند.
مطالعه بیشتر: تفاوت رفتار زنان و مردان بعد از طلاق چیست؟.
در زمان عدم صمیمیت در ازدواج، بیشترین نیاز را به زوج درمانی دارید
صمیمیت، اغلب به عنوان نزدیکی فیزیکی و جنسی درک میشود که یک جنبه مهم در هر ازدواج میباشد. با این حال، کاملا طبیعی است که رابطه جنسی، دیگر به اندازه ابتدای رابطه مهم نیست. جذابیت جنسی، در آغاز یک رابطه ضروری است تا بتوانید به هم نزدیکتر شوید و تجربیات صمیمی داشته باشید.
در ادامه رابطه و زندگی علاوه بر رابطه جنسی، عوامل دیگری مانند اعتماد و احساس در خانه بودن با طرف مقابل نقش مهم تری دارند. زیرا سایر چالش ها مانند تشکیل خانواده و بزرگ کردن فرزندان یا راه اندازی یک آپارتمان مشترک با هم غلبه میکنند.
ریشه مشکل، اغلب در این واقعیت نهفته است که ارتباطات در رابطه کاهش یافته یا عدم اعتماد وجود دارد. ترس ها و خواسته ها را نمیتوان آشکارا به اشتراک گذاشت، زیرا صمیمیت واقعی چیزی بیش از رابطه فیزیکی و جنسی است.
مطالعه بیشتر: چالشها و مشکلات فرزندان طلاق چیست؟.
بیگانگی در رابطه
در دنیای امروز، غیرعادی نیست که در طول یک رابطه، احساس ارتباط از بین برود. زندگی روزمره ما شلوغ است و اغلب چیزهای دیگر اولویت بیشتری نسبت به زندگی ما دارند. به این ترتیب، این اتفاق می افتد که احساس پیوند بین زن و شوهر کم رنگ میشود و تنهایی یا بیگانگی جای آن را می گیرد.
این مسئله، می تواند به این دلیل باشد که یا زمان کافی را با هم نمی گذرانید یا به مرور زمان از هم دور شده اید و از خود فاصله گرفته اید و دیگر علایق و خواسته های مشابهی ندارید. با این حال، اگر تمایل به توقف افزایش تنهایی و بیگانگی و بازیابی ارتباط و امنیت بیشتر در زندگی وجود داشته باشد، زوج درمانی؛ می تواند منطقی و مفید باشد. از نقش زوج درمانی در طلاق غافل نشوید.
مطالعه بیشتر: طلاق عاطفی یا طلاق خاموش چیست؟.
ترجیح دادن تنهایی به با هم بودن
اگر قبلاً چیزهای زیادی در رابطه اتفاق افتاده و درگیری ها و نزاع ها بر زندگی روزمره غالب بوده است، حتی شاید این اتفاق بیفتد که شما در تنهایی خود شادتر و آزادتر از زمانی که با شریک زندگی خود هستید، باشید.
ممکن است احساس کنید، زمانی که با هم می گذرانید را باید تحمل کنید و تنها زمانی که دوباره تنها باشید، میتوانید دوباره نفس بکشید. این احساس معمولاً مبتنی بر تعارضات و آسیب های عاطفی میباشد که میتوان آنها را در چارچوب زوج درمانی حل و فصل کرد تا دوباره در حضور یکدیگر، احساس راحتی و لذت داشته باشید.
مطالعه بیشتر: اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی (ADHD) چیست و چگونه درمان میشود؟.
خیانت در ازدواج
خیانت در ازدواج، می تواند در دراز مدت به اعتماد در رابطه آسیب برساند، زیرا شخص مورد خیانت احساس میکند از طرف مقابل بی وفایی دیده و تحقیر شده است. در چنین شرایطی، حسادت اغلب نقش اصلی را ایفا می کند. از دیدگاه ما، بخشش همیشه ممکن نیست. در مطالب قبلی درمورد انواع خیانت، افراد خیانتکار چه حسی نسبت به خود دارند؟ و همچنین علائم خیانت در مردان توضیح دادیم.
کسی که خیانت کرده، نمیتواند اتفاقی که افتاده را مثل گذشته بازگرداند. اما او می تواند مسئولیت احساسات منفی و دردهای ناشی از رفتار خود را بر عهده بگیرد. همچنین در این شرایط، مراجعه به یک زوج درمانگر حرفه ای و مشاوره گرفتن از وی میتواند، کمک بزرگی برای تصمیم بر ادامه زندگی و یا حتی طلاق باشد.
مطالعه بیشتر: مشاوره ازدواج با مرد مطلقه! درست یا غلط.
کمک به طلاق یا جدایی
جدایی یا طلاق در بسیاری از موارد بسیار دردناک است و میتواند به یک جنگ واقعی تبدیل شود. اگر کودکان درگیر این وضعیت باشند، اغلب به همان اندازه یا حتی بیشتر از والدین از این موقعیت رنج میبرند. یک زوج درمانگر، میتواند بین زن و شوهر میانجیگری کرده و روند جدایی را به گونه ای همراهی کند که تا حد امکان هماهنگ باشد و هیچ آسیب عاطفی در این فرآیند ایجاد نشود.
نکته مهم دیگر این است که حتی پس از جدایی نیز میتوان از تعامل محترمانه و دوستانه اطمینان حاصل کرد. این امر به ویژه در صورتی مهم است که این دو به غیر از شراکت وجه مشترک دیگری داشته باشند. به عنوان مثال، فرزندان، گروهی از دوستان یا تمایل به حفظ ارتباط از طریق یک دوستی، زیرا طرف مقابل هنوز برای شما ارزش زیادی دارد و نمیخواهید این شخص را از زندگی خود از دست بدهید.
مطالعه بیشتر: تاثیر طلاق بر فرزند پسر! چه بر سر فرزندان پسر بعد از طلاق خواهد آمد؟.
مشکلات اعتیاد در زندگی
وقتی یکی از زوجین از مشکل اعتیاد رنج میبرد، دیگری نیز از عوارض آن آسیب میبیند. استفاده طولانی مدت از الکل یا سایر مواد مخدر، اغلب نه تنها بر سلامت و رفتار معتاد تأثیر منفی میگذارد، بلکه پیامدهای اجتماعی گسترده ای نیز به همراه دارد:
- مشکلات در کار
- از دست دادن دوستان و آشنایان
- مشکلات در مشارکت
زیرا اعتیاد پتانسیل مخربی دارد که نه تنها برای فرد معتاد، بلکه برای شریک زندگی نیز سنگینی می کند. اگر میل به ادامه رابطه وجود دارد، زوج درمانی میتواند به شریک معتاد با تعیین حد و مرزها، اذعان به نیازها و احساسات خود و اذعان به اینکه تنها او میتواند بر اعتیاد غلبه کند، مفید باشد.
مطالعه بیشتر: تفاوت خلق (Moods)، احساس (feeling)، عاطفه (Affect) و هیجان (Emotion)! تفاوت احساس و عاطفه چیست و چرا مهم است بدانیم!؟.
بیماری های روحی یا جسمی در رابطه
بیماری ها نه تنها بر فرد آسیب دیده، بلکه برای شریک زندگی و رابطه بین آن دو نیز چالش بزرگی میباشد. هم بیماری های جسمی و هم اختلالات روانی مانند افسردگی، می توانند بار بزرگی باشند و بر پویایی رابطه تأثیر بگذارند. بنابراین، مشاوره با زوج درمانگر علاوه بر درمان پزشکی یا روان درمانی، میتواند مفید باشد.
برای مثال، افسردگی ارتباط نزدیکی با رضایت در یک ازدواج دارد. این مسئله، میتواند یکی از محرک های بیماری باشد یا بر روند بهبود و سیر بیماری تأثیر مثبت یا منفی بگذارد. همسر شما، بیشترین تأثیر را در پیشرفت، سیر بیماری، موفقیت درمان و احتمال عود آن دارد، زیرا او معمولاً مهمترین فرد در زندگی اجتماعی فرد بیمار است.
چه زمانی زوج درمانی در طلاق، فایده ای ندارد؟
معمولاً زوج درمانی و مشاوره ازدواج، می تواند در پاسخ به بسیاری از سؤالات در مورد طلاق کمک کند. زیرا هدف اصلی از زوج درمانی حفظ رابطه نیست، بلکه این است که زوجین دوباره خوشحال و شاد شوند. جدایی و طلاق، گاهی اوقات می تواند ضروری باشد، به عنوان مثال اگر یکی از شرکا تمایل زیادی به بچه دار شدن داشته باشد و دیگری نمی خواهد بچه دار شود.
به همین دلیل، جدایی نباید همیشه به عنوان یک شکست تلقی گردد. بنابراین منطقی است، اگر تصمیم به طلاق از همسر خود دارید، حداقل یک جلسه برای آشنایی با یکدیگر و کشف احتمالات، همراه با زوج درمانگر خود باشید.
سلام خسته نباشید ببخشید من تصمیم به جدایی دارم و الان از این موضوع میترسم که بد از جدایی دیگران با حرفاشون اعتماد به نفس و عزت نفس منو بگیرن چطور با این موضوعات کنار بیام؟
شيماي عزيز،
دوست خوبم گاهي جدايي در زندگي زوجي بهتر از ماندن در رابطه ي اشتباه است.
در صورتي كه با صلاحديد و تشخيص افراد متخصص و مشاور در اين مورد شما به فسخ قراداد زوجيتون رسيديد نظر غير حرفه اي اطرافيان چرا براي شما اهميت دارد؟
بهرحال تمام انسانها داراي لب و دهانتد و اگر صحبت نكنند روزشان شب نميشود.
لطفا تمام جوانب كار خودتان را بررسي بفرماييد تا براي شخص خودتان دلايل كافي داشته باشيد و در نهايت با برهان خود به عزت نفس لازم خواهيد رسيد .
تا زماني كه ادله ي لازم براي خودتان نداريد و به نظر اطرافيان وابسته هستيد اجازه دخالت را براي آنها صادر خواهيد كرد.اميدوارم كمكتان كرده باشم
مشاوره قبل ازدواج چقدر میتونه تو روابط زناشویی تاثیر بزاره میتونه کمک کنه به ازدواج بهتر؟