ازدواج با فرزندان طلاق! ازدواج با دختر یا پسری که فرزند طلاق است! خوب یا بد! راهکارها، مشکلات و فواید

فهرست مطالب

بسیاری از افراد هنگام ازدواج با فرزندان طلاق، دچار شک و تردید می‌شوند و احتمالا نمیتوانند درست تصمیم بگیرند. سوالی که برای اینگونه اشخاص پیش می‌آید، این است که آیا ازدواج و تشکیل خانواده با بچه های طلاق (اعم از دختر و پسر) تبعاتی دارد یا خیر؟ تجربه جدایی والدین چه رد پایی در فرزندان آنها می‌گذارد؟ آیا ازدواج با دختر یا پسری که فرزند طلاق است مشکلاتی را در پی خواهد داشت؟! آیا هر کسی که والدین خود را به عنوان الگو می‌داند، می‌تواند به عنوان فرزند طلاق، چشم‌انداز ضعیفی برای ماندگاری ازدواج خود داشته باشد یا نه؟
تجارب بد، همچنین این مزیت را دارند که جنبه های سازنده و مفید از آنها حاصل شود. بنابراین، هرگز نباید رابطه خود را بر اساس وضعیت روابط والدین در گذشته رقم زد. ما در این بخش از مجله کلینیک روانشناسی دکتر قیومی قصد داریم، درباره ازدواج با فرزندان طلاق و مزایا و معایب آن صحبت کنیم و به همه سوالات شما پاسخ دهیم.

برای مشاوره ازدواج و همچنین مشاوره خانواده با ما در تماس باشید.

آیا ازدواج با بچه های طلاق، محکوم به شکست است؟

مشاوران ازدواج می‌گویند که، مشکلات زناشویی می‌تواند، بر نحوه درک کودک از رابطه عشقی خود تأثیر بگذارد. به همین دلیل، معمولا فرزندان طلاق، روابط خود را بسیار با احتیاط شروع می‌کنند و معمولا در اعتماد به دیگران مشکل دارند.

برخی از فرزندان طلاق، برای اینکه راه مادر یا پدر خود را در دادگاه دنبال نکنند، ده‌ها کتاب روابط و خانواده را میخوانند. همچنین، آنها قبل از ازدواج، از مشاوره خانواده بهره می‌گیرند. برخی دیگر نیز از روابط طولانی مدت و ازدواج، اجتناب می‌کنند. در حالی که بعضی از دختران و پسران طلاق، متقاعد شده اند که تعهد خود را پایدار نگه دارند و اشتباهات پدر و مادر خود را در زندگی مشترک، تکرار نکنند. بنابراین با توجه به همه اینها، واکنش بچه های مطلقه در زمان ازدواج، متفاوت است.

جدایی والدین در یک خانواده؛ می‌تواند به فرزندان کمک کند روابط خود را با شریک زندگی خود تقویت کنند.
جدایی والدین در یک خانواده؛ می‌تواند به فرزندان کمک کند روابط خود را با شریک زندگی خود تقویت کنند.

طبق نظریه روانشناسی؛ طلاق میتواند یک عامل خطر باشد، اما چیزی به نام یک عامل جامعه شناختی برای شکست در روابط زناشویی آینده، وجود ندارد. اساسا، صحبت کردن زوجین یا دختر و پسر (فرزندان طلاق) در مورد نگرانی‌های خود در مورد ازدواج ضرورت دارد.

بیشتر بدانید : زوج درمانی چیست؟ همه چیز در مورد زوج درمانی (Couples therapy).

همچنین، جدایی والدین در یک خانواده؛ می‌تواند به فرزندان کمک کند روابط خود را با شریک زندگی خود تقویت کنند. به همین علت، ازدواج با فرزندان طلاق، همواره محکوم به شکست نیست و در برخی از شرایط پیچیده نیز مشاوره خانواده کمک بزرگی برای این افراد می‌باشد. بسیار مهم است که شما با مشاوره ازدواج، زندگی زناشویی خود را بیمه کنید. چه فرزند طلاق باشید و یا خیر، رواندرمانگر ها میتوانند به مشکلات زناشویی شما، کمک کرده و آنها را حل کنند.

بیشتر بدانید: چه بر سر فرزندان پسر بعد از طلاق خواهد آمد؟

تاثیرات منفی و معایب ازدواج با دختر و پسر طلاق

قطعا طلاق و جدایی والدین؛ در آینده طبعاتی را برای فرزندان آنها خواهد داشت که در زیر به آنها اشاره می‎کنیم:

نیاز به تایید همیشگی، یکی از آثار ازدواج با فرزندان طلاق است

دختر و پسر طلاق، در روابط والدین خود تجربه کرده اند که ناگهان عشق، دیگر وجود ندارد!. به همین دلیل، آنها مدام از شریک زندگی خود، به دنبال تایید دوست داشتن خود هستند. در واقع، آنها با اینکار می‌خواهند از شگفتی‌های ناخوشایند زندگی در آینده جلوگیری کنند. پس یکی از تاثیرات منفی ازدواج با فرزندان طلاق، حس نیاز به تایید است.

منبع منبع

برای فرزندان طلاق، اعتماد کردن مشکل است

فرزندان طلاق؛ از نظر عشق و روابط عاطفی (البته غیرمستقیم) صدمه دیده اند. بنابراین، آنها در ارتباط با افراد دیگر، خصوصا در مورد احساسات عمیق با همسر خود، به سختی اعتماد کرده و خطر نا امید شدن دوباره، در این افراد بسیار زیاد است. این حس طبیعی است که در این افراد وجود دارد و باید حتما به آن توجه کنید.

در ازدواج با فرزندان طلاق، صداقت را حفظ کنید

اگر الگوهای منفی قبل، حین یا بعد از طلاق والدین خود را تکرار می‌کنید، خودتان را سرزنش نکنید. زیرا اینکار فقط مشکلات و تردیدهای بزرگتری را برای شما به همراه خواهد داشت. در عوض، آن الگوها را تعریف کرده و صادقانه با شریک زندگی خود صحبت نمایید تا با کمک هم راه حلی ارائه دهید.
باید به صراحت بدانید که مانند والدین‌تان، محکوم به طلاق نیستید، اما می‌توانید از آنها یاد بگیرید که از این رفتارها دور شوید.

صحبت کردن با یکدیگر

والدین فرزندان طلاق، به جای اینکه مستقیماً در مورد مشکلات صحبت کنند، به سادگی آنها را خاموش کرده ند! با در نظر گرفتن این تصویر، برای فرزندان طلاق بسیار مهم است که به طور آشکار به هر موضوعی بپردازند و در مورد آن صحبت کنند. به عنوان مثال، پسری که پدرش بحث را در میانه آن ترک می‌کند، ممکن است احساس نا امنی و اضطراب (اگر نیاز به بحث در مورد مسائل حساس با شریک زندگی اش باشد) کند. توصیه میکنیم حتما با مشاوره اختلالات خلقی، در تماس باشید.

بیشتر بدانید: انواع اختلالات خلقی (mood disorder)، علائم، راهکارها، روش های درمان و پیشگیری اختلال خلقی.

5- کنترلگر و مراقب

وقتی پدر و مادر از یکدیگر جدا می‌شوند، زندگی روزمره ناگهان تغییر می‌کند. برای مثال فرزند طلاق خصوصا پسر، از پدر یا مادر خود حمایت می‌کند و در نتیجه باید مسئولیت بیشتری را بر عهده بگیرد. این امر، می‎تواند در روابط عاشقانه بعدی او نیز منعکس شود که در آن فرزندان طلاق اغلب نقش مراقب و کنترلگر را بر عهده می‌گیرند.

6- ترس از دست دادن در کودکان طلاق وجود دارد

ترس از تنها ماندن در کودکی؛ در بین بچه های طلاق، عمیق است. بنابراین، آنها اغلب چیزهای مختلفی (از جمله کفش‌های قدیمی و یا خاطرات با افراد) را حفظ می‌کنند. حتی اگر همه چیز در رابطه آنها عالی پیش می‌رود، اما نمی‌توان ترس اولیه را خاموش کرد. پس در زمان ازدواج با فرزندان طلاق، این مسئله را درنظر بگیرید و با آن به صورت منطقی برخورد کنید.

مزایای ازدواج با بچه های طلاق

یکی از مزایای ازدواج با بچه های طلاق، مسئولیت پذیری آنها است.
یکی از مزایای ازدواج با بچه های طلاق، مسئولیت پذیری آنها است.

تأثیر طلاق بر فرزندان قبلاً به عنوان یک آسیب شناخته شده است. با این حال، یک مزیت برای فرزندان طلاق مخصوصا پسر، بعد از جدایی والدین وجود دارد. کودکی که طلاق را تجربه می‌کند؛ معمولا سریعتر به بلوغ رسیده و در سنین پایین‌تر مسئولیت پذیر می‎شود.

چنانچه پدر کودک از آنجا نقل مکان کند و خواهر و برادر کوچک‌تری داشته باشد، احتمالا مجبور میشود از آنها محافظت کند. این وضعیت به فرزندان طلاق، احساس مسئولیتی می‌دهد که سایر بخش های زندگی این افراد می‌تواند از آن بهرهمند شود.

همچنین جدایی والدین؛ می‌تواند به بچه های آنها کمک کند تا روابط خود را تقویت کنند و از اشتباهات گذشته درس بگیرند. آنها به احتمال زیاد از یک رابطه مشکل ساز یا سمی، اجتناب خواهند کرد. علاوه بر این، فرزندان والدین مطلقه قوی‌تر هستند و سریع‌تر بر موانع غلبه می‌کنند. آنها همچنین زمان بیشتری را برای تعیین اینکه آیا ازدواج بهترین گزینه برای آنهاست یا خیر، صرف خواهند کرد.

شاید بیش از هر کس دیگری، فرزندان طلاق (اعم از دختران و پسران) سعی در ترمیم یک رابطه شکست خورده دارند. از این گذشته، آنها نمی‌خواهند اشتباه مشابهی (مانند کاری که پدر یا مادرشان انجام داده) را مرتکب شوند و شریک زندگی خود را ترک کنند.

نکاتی که در هنگام ازدواج با فرزندان طلاق باید در نظر بگیریم؟

شانس موفقیت یا شکست ازدواج شما، بستگی زیادی به اتفاقات گذشته دارد. فرزندان والدین مطلقه در برخی موارد، فکر می‌کنند که طلاق راه آسانی برای مقابله با یک موقعیت می‎باشد. بنابراین قبل از ازدواج با آنها، باید دلایلی را که می‌تواند منجر به طلاق شود از آنها بپرسید.

اگر شما واقعاً برای رویارویی با شرایط نامطلوب و ناخوشایند با شریک زندگی خود احساس آمادگی می‌کنید، پس آماده ازدواج هستید. توصیه می‌شود این تمرین را به صورت زوجی (با هم) انجام دهید. به این ترتیب آنها احساس امنیت و اطمینان بیشتری از اینکه در یک سطح تعهد و تفاهم هستند، خواهند داشت، به خصوص اگر هر دو فرزندان والدین مطلقه باشند.

گفتگو و صحبت فرزندان طلاق در زمان ازدواج، باید باز و صادقانه در مورد معنای تعهد برای آنها باشد. همچنین، آنها باید مشکلات موجود در رابطه را دانسته (آنچه می‌تواند ایجاد شود و بر آن تأثیر بگذارد) و همینطور درک کنند.

بازدیدها: 0

6 پاسخ
    • دکتر آریادخت قیومی گفته:

      فاطمه عزیز، جواب سوال شما در مورد ازدواج با فرزندان طلاق؛ بستگی به نوع طلاق، به شرایط طلاق، شرایط جدایی، مسئله و مشکل زندگی قبلی فرد چه بوده!؟
      این موارد باید بررسی شود و سپس تصمیم گرفت.
      به دختر و پسری که حاصل یک ازدواج ناموفق از سمت والدین بودند، برای پیشگیری از دچار شدن با برخوردها و مشکلات که قبلا در زندگی به آنها دچار شدن، بهتر است که مسائل و روابط بین خود را با متخصص مشاور در میان گذاشته و اگر مورد یا مشکلی وجود داشته باشه، مشاور میتواند، برای زندگی بهتر و سالم تر بدون طلاق، به آنها کمک زیادی کند.
      تاثیر طلاق والدین بر زندگی آینده، یک نگرانی طبیعی است که هر زوجی با آن روبرو است. در هر صورت پیشگیری، بسیار بهتر از درمان است و برای همین توصیه میکنیم که زوجین مسائل خود را با متخصص مشاوره در میان بگذارند.

      پاسخ
  1. محسن گفته:

    من با یک دختری ازدواج کردم که فرزند طلاق بود الان خیلی پشیمانم ، اصلن اخلاقش خوب نیست ، رفتار عادی ای نداره اصلن با فرزندان طلاق ازدواج نکنید پشیمان می شید

    پاسخ
    • دکتر آریادخت قیومی گفته:

      محسن عزیز سلام
      فرزند طلاق هم مثل سایر آسیب ها دچار آسیب شده و مقصر نیست و باید تحت درمان قرار بگیره الان سوال من اینه که برای حل مشکلت چکار کردی ؟

      پاسخ
    • دکتر آریادخت قیومی گفته:

      اگر دو فرزند از دو خانواده مطلقه با هم ازدواج کنند، در این مورد باید توجه به عوامل مختلف و شرایط ویژه هر مورد انجام شود. این نوع از ازدواج ها به عنوان “ازدواج بعد از طلاق” شناخته می‌شود و ممکن است با چالش‌ها و سوالاتی همراه باشد که در برخی موارد مشکلاتی را به وجود می‌آورد. بطور كلي مشکلات خاص خود را دارد که نیازمند توجه، هماهنگی و تلاش مشترک اعضای خانواده است. در مواردی که تمام اعضای خانواده با مسائل مرتبط به ازدواج بعد از طلاق موافقت و همکاری داشته باشند، این نوع از ازدواج می‌تواند با موفقیت در پیش برود البته بانظر مشاور و رواندرمانگر متخصص

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

سوال و نظرات خود را در کادر زیر وارد کنید.