تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج! موارد مهم در چگونگی زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال
فهرست مطالب
تا چه حد با تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج آشنا هستید؟! درباره موارد مهم زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال چه میدانید؟! یکی از رایج ترین مشکلاتی که بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی و یا نقص توجه “ADHD” به متخصصان گزارش می دهند، مشکلات در رابطه یا ازدواج است. طبق مطالعات، بزرگسالان مبتلا به ADHD؛ نسبت به افراد بدون این اختلال، میزان جدایی و طلاق بیشتری دارند.
عوامل زیادی وجود دارد که بر روابط شخصی تأثیر می گذارد، با این حال تعدادی از مشکلات خاص اختلال بیش فعالی، ناشی از اثرات عصبی رفتاری آن است که بر روابط افراد مبتلا به ADHD و همسر آنها تأثیر می گذارد.
تا زمانی که رفتارهای اختلال نقص توجه یک مسئله دائمی باشد، میتواند باعث احساس ناراحتی و تنهایی در افراد شود. در این بخش از سری مطالب آموزشی مشاوره ازدواج در مرکز مشاوره دکتر قیومی (drghaumi.com)؛ همه چیز در مورد تاثیرات اختلال بیش فعالی و نقص توجه بر رابطه و ازدواج و چگونگی رفتار با همسر بیش فعال را به شما توضیح دهیم.
در مطالب قبلی درمورد اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی (ADHD) چیست و چگونه درمان میشود؟ به صورت مفصل آموزش دادیم، برای راهنمای بیشتر، توصیه میکنیم این مطلب را در مجله روانشناسی دکتر قیومی مشاهده بفرمایید.
مشکلات نقص توجه و بیش فعالی از کجا نشات می گیرد؟
نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی ADHD ، معمولاً در مدیریت مهارت های اجتماعی و رشد مهارت های ارتباطی دچار نقص هستند. ممکن است، درک و تفسیر صحیح زبان بدن یا حالات چهره برای آنها مشکل باشد، که عامل بسیار مهمی در رشد مهارت های اجتماعی میباشد.
در دوران کودکی؛ حواس پرتی، تکانشی، حساس بودن بیش از حد واکنشی، فردگرا بودن و فقدان خودکنترلی، میتواند در یادگیری این مهارت های اجتماعی اختلال ایجاد کند. با رسیدن به بزرگسالی، بخشی از این دانش به طور ناقص به دست آمده است و در نتیجه بر روابط اجتماعی تأثیر می گذارد.
علاوه بر این، این احتمال وجود دارد که بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه؛ در مقطعی از زندگی خود دچار نوعی انزوای اجتماعی یا طرد شده باشند، زیرا رفتارهای ناشی از ADHD به خودخواهی، بی توجهی، بی علاقگی، تنبلی یا حتی جنون یا حماقت نسبت داده شده است، به جای درک اینکه این مسئله یک مشکل مزمن مرتبط با یک اختلال است.
فقدان عزت نفس نیز عامل مهمی در ایجاد و توسعه روابط میباشد. بسیاری از مبتلایان به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی، جدایی های مکرر را تجربه کرده اند و روابط اجتماعی دشواری با والدین، معلمان و همسالان خود داشته اند. برخی از رفتارهای مشکل ساز آنها، مانند دعوا یا عدم کنترل خشم، نشانه های روشنی از روابط اجتماعی، مشکل ساز آنها میباشد که تا بزرگسالی ادامه می یابد. این مسائلی هستند که باید درباره زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال مورد توجه قرار بگیرند.
در این رابطه بیشتر بدانید: تفاوت اختلال کم توجهی (ADD) با بیش فعالی (ADHD) چیست؟.
تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج چیست؟
در قسمت زیر، تمام تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج را نام برده و هر کدام را توضیح داده ایم:
عدم ارتباط صحیح؛ از موارد تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج است
فقدان مهارت های ارتباطی که در بالا به آن پرداختیم، که بخشی از آن، ناشی از نبود مهارت های اجتماعی است، می تواند در برقراری ارتباط سالم برای روابط زوجین اختلال ایجاد کند.
مطالعه بیشتر: انواع اختلالات خلقی (mood disorder)، علائم، راهکارها، روش های درمان و پیشگیری اختلال خلقی.
حساسیت عاطفی و واکنش بیش از حد، از موارد نقش اختلال بیش فعالی بر زندگی مشترک است
افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی؛ میتوانند به راحتی توهین کنند، عصبانی شوند و صدمه ببینند، و تقریباً به طور غریزی به کوچکترین تغییر در محیط خود، چه احساسی و چه فیزیکی، پاسخ می دهند. افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی ADHD؛ همه چیز را به شیوه ای خاص احساس میکنند (متفاوت از احساس دیگران) که مدیریت و درک آن برای زوجین دشوار است. این یکی از موارد تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج است.
برای آشنایی با تمام نکات ضروری و مهم درباره بیماری ها و اختلالات روانی، این سری از مطالب دکتر قیومی را دنبال کنید.
تکانشگری
فقدان تنظیم، بین انگیزه برای انجام کاری و توانایی تفکر در مورد عواقب قبل از اقدام نیز میتواند تأثیر زیادی بر ازدواج داشته باشد. این مسئله، میتواند خود را به طرق مختلفی نشان دهد به عنوان مثال، تصمیم گیری یا خرید بدون در نظر گرفتن همسر، انجام فعالیت زیاد و … از جمله موارد تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج هستند.
مطالعه بیشتر در مورد ازدواج: اشتباهات در آشنایی قبل از ازدواج! همه موارد مهمی که در آشنایی قبل از ازدواج باید بدانید را آموزش ببینید.
مشکلات عملکرد اجرایی
کارکردهای اجرایی (مجموعه ای از مهارت های شناختی مانند برنامه ریزی، سازماندهی، تعیین اهداف) نیز میتواند بر روابط، تأثیر منفی بگذارد. عمدتاً این مشکلات سازماندهی و حافظه است که به ایجاد تضادها کمک میکند، زیرا عدم سازماندهی و فراموشی منجر به گم شدن کلیدها، غیبت در مناسبت ها، پرداخت قبوض فراموش شده، تکمیل نشدن یا ناتمام ماندن کار خانه می شود.
این رفتارها در درازمدت میتواند باعث بیاعتمادی در شریک زندگی، نا امیدی و حتی احساس کم ارزش بودن در همسر شود. پس مشکلات عملکرد اجرایی، از موارد تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج است که باید به آن توجه داشت.
مطالعه بیشتر: طلاق عاطفی یا طلاق خاموش چیست؟.
مهمترین موارد در زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال که باید بدانید
ایجاد سطح سالمی از ارتباطات؛ از مسائل مهم در زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال است
سطح سالمی از ارتباطات را میتوان با کاهش سرعت مکالمات به دست آورد. مهم است که زمان بیشتری را صرف ساختار دادن به عناصر ارتباطی و کنترل واکنشهایی که ایجاد میکند، بگذرانیم تا هر دو طرف در ازدواج، بتوانیم هر آنچه را که طرف مقابل میگوید، بشنویم. این امر رشد مهارت های گوش دادن را تشویق می کند و خودکنترلی را در فرد مبتلا به بیش فعالی بهبود میبخشد و به شما امکان میدهد طرف مقابل را درک کرده و مشکلات را حل کنید.
مطالعه بیشتر: انواع اختلالات اضطراب (Anxiety disorders).
در زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال؛ نشان دهید که برای همسر خود، ارزش قائل هستید
قرارهای منظم با شریک زندگی خود و یافتن راه هایی برای تفریح با هم نیز، بسیار اهمیت دارد. غافلگیر کردن او با برخی جزئیات یا یک یادداشت محبت آمیز، باعث میشود که او احساس خاص و دوست داشتنی بودن کند. علاوه بر این، از او همواره بابت تلاشش در زندگی، قدردانی کنید. این یکی از موارد بسیار مهم در زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال است که باید به آن توجه داشت.
مطالعه بیشتر: همه چیز درمورد گلاسر یا واقعیت درمانی (Glasser)، مبانی، تاریخچه و تکنیک های نظریه واقعیت درمانی گلاسر.
متعهد به مدیریت اختلال در زندگی مشترک و ازدواج توسط فرد بیش فعال
در زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال؛ اجتناب از احساس راحتی در مورد اختلال بیش فعالی ADHD و توقف استفاده از آن به عنوان بهانه ای برای هر موقعیت دشواری که با آن روبرو هستید، ضروری است. سعی کنید زندگی ای داشته باشید که تا حد امکان با این اختلال سازگار باشد و تأثیر آن را بر شریک زندگی خود را کاهش دهید.
همسر باید در مورد اختلال بیش فعالی شما مطلع شود
شریک زندگی یک فرد مبتلا به ADHD؛ باید بفهمد که این اختلال چگونه است تا از سوء تفاهم در مورد رفتاری که ممکن است، داشته باشد جلوگیری کند.
بیشتر بدانید: شایعترین اختلال اضطراب در کودک و نوجوان (Anxiety disorder)، علل، علائم، تشخیص و درمان.
نکات مهم در برخورد با همسر دارای اختلال ADHD یا بیش فعالی
نکات مهمی که در برخورد با همسر دارای اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) باید رعایت شود شامل این موارد است:
- به یاد داشته باشید که چه چیزی را در مورد طرف مقابل یا همسر خود دوست دارید. آن را در ذهن خود نگه دارید و در لحظات عصبانیت آن را به خاطر بیاورید.
- از جمله ت مهم در برخورد با همسر دارای اختلال ADHD این است که، فقط به این فکر نکنید که همسر شما چه کاری میتواند انجام دهد تا اوضاع بهتر شود، بلکه به این فکر کنید که شما چه کاری میتوانید انجام دهید تا ازدواجتان بهتر شود.
- این روزها زوج ها خیلی وقتشان پر است. باید حداقل هفته ای یک بار، زمان خاصی را برای بودن با هم در نظر بگیرید. به عنوان مثال، بسیاری از زوجین زمان بیشتری را صرف ورزش میکنند تا با هم بودن! چه میشود اگر با هم ورزش کنید!.
- در مورد ت مهم در برخورد با همسر دارای اختلال ADHD باید بدانید که همیشه با شریک زندگی خود با احترام رفتار کنید. شکست های مکرر در این زمینه، میتواند به یک عادت تبدیل شود و آغاز پایان یک رابطه باشد.
- در مورد دوران کودکی همسر خود به اندازه کافی بدانید تا الگوهای کنونی را بر حسب آنچه در کودکی تجربه کرده است، درک کنید.
- با هم خوش بگذرانید. آن را هر طور که میخواهید انجام دهید، اما برای تفریح، وقت بگذارید. واضح به نظر می رسد، اما بسیاری از زوج ها این کار را انجام نمی دهند.
- قطع ارتباط دیجیتال وقتی با هم هستید، حداقل در بخشی از زمان زندگی خود، وسایل الکترونیکی و گوشی موبایل را خاموش کنید.
سلام و خسته نباشید
آیا ازدواج با مرد مطلقه که یک دختر 5 ساله داره درسته؟ خودشون فرد صادق و با محبتی هستند و بعد از گذشت یکسال بدی ازشون ندیدم
آسوي عزيز
درود برشما
از اينكه به رابطه ات ميخواهي شكل تعهد بدي خوشحالم و برات آرزوي سلامت و سعادت دارم .
سوال كرديد كه ازدواج با يك مرد مطلقه كه انسان صادقي است و مجدد يك مورد خوب و قشنگي را مطرح كردي ،صداقت در زنذگي زوجي. مورد مهميه و اما مورد آخر كه داشتن فرزند است كه نكته مهمي است و به آن بايد بسيار توجه داشت، چراكه اگر رابطه درستي شكل نگيرد هم به كودك و هم به زوج آسيب جبران ناپذيري وارد ميشود. قبل از اينكه وارد تاهل و تعهد بشي لازمه شرايط را براي خودت بررسي كني و براي زود مادرشدنت خودت رو آماده كني