بیماری ها و اختلالات روانیخدمات روانشناسیمشاوره فردی

آرتروز فکری چیست؟

قطعا شما کلمه آرتروز را شنیده‌اید‌ و یا می دانید این بیماری چیست؟. آرتروز بیماری است که به مفاصل حمله می کند و در نتیجه بیمار نمی تواند مفاصل خود را به راحتی تکان بدهد‌. آیا تا کنون نام بیماری آرتروز فکری را شنیده‌اید؟

این نوع آرتروز، بیماری مربوط به فکر است. شخص درگیر با این بیماری قدرت خلاقیت خود را از دست می دهد و نمی تواند کاری خلاقانه و یا نوآورانه انجام بدهد. او همیشه مستاصل است و قادر نیست و نمی تواند راه حل های جدیدی را بیابد.

این گفته ها به این معنا نیست که مغز قدرت خلاقیت خود را از دست داده‌است. مغز هنوز قدرت های خود را دارد ولی چون دچار آرتروز شده‌است قادر به تفکر و خلاقیت نیست و نمی تواند از تمام قدرت خود به خوبی استفاده کند.

آرتروز فکری چیست؟

از کجا متوجه شویم که دچار آرتروز در ذهن خود شده‌ایم؟ هنگامی که شما از آموختن و یا مطالعه کردن لذت نمی‌برید. راه  حل های جدید را قبول ندارید و دوست دارید که همان راه حل های قدیمی را دنبال کنید.

هنگامی که خلاقیت و نوآوری درون زندگی شما جایگاه خود را از دست می دهد. وقتی چیز نو و یا جدید نمی خرید و یا با آدم های جدید آشنا نمی شوید و… می توان گفت که ذهن شما درگیر بیماری آرتروز شده است.

همچنین اگر از فکر کردن بیزار هستید و دوست دارید یکسری کارهای تکراری و روتین را انجام بدهید. دوست ندارید کتاب بخوانید و یا از دیدن برنامه های آموزشی لذت نمی برید. نیز می توان گفت که شما دچار این بیماری ذهنی شده‌اید.

آرتروز فکری مربوط به سن و سال نیست. هر شخصی در هر سن و سالی می تواند دچار این بیماری شود‌. و خود را در تله روزمرگی ها به دام بیاندازند.

البته در علم پزشکی چنین بیماری وجود ندارد اما این بیماری در سطح گسترده‌ای در بین افراد مختلف جامعه دیده می شود.

در یک تعریف کلی باید بگوییم که آرتروز فکری مغز را از کارکرد های اصلی خود باز می دارد و نمی گذارد که فعالیت هایی که به خوبی برای او تعیین شده‌است را انجام بدهد‌.

 

بیشتر بخوانید : علائم خستگی روانی

 

تمرین های درمان بیماری آرتروز در فکر

باید بگوییم که خوشبختانه این بیماری مانند آرتروز مفصل نیست که درمان و یا علاجی نداشته باشد. شما می توانید به راحتی این بیماری را با انجام چند تمرین ساده درمان کنید.

تمرین هایی که در این قسمت بیان می کنیم می تواند به شما در بهبود و درمان این بیماری کمک بسیاری کند.

 

 

۱.مطالب جدید را بیاموزید.

بپذیرید تا زمانی که زنده هستید باید مطالب جدیدی را بیاموزید‌. به خاطر داشته باشید، افرادی که از آموختن و یادگیری بترسند به زودی دچار بیماری آرتروز در فکر و ذهن خود می شوند و به مرور زمان از بین خواهند رفت زیرا زمان کار خود را می کند.

علاوه بر این موارد شخص باید به دنبال علایق خود باشد، به آن ها توجه کند. تغییرات ایجاد شده درون زندگی خود را بپذیرد. یکی از این تغییرات که درون زندگی افراد ایجاد می شود حضور فرزندان است.

اگر نمی توانید با فرزندان خود عجین شوید حتما به این معنا نیست که فرزندان شما مشکل دارند و یا آن ها دارند راه اشتباه را می روند. بلکه ممکن است این ما باشیم که دچار آرتروز فکری شده‌ باشیم. و نمی توانیم این تغییر ایجاد شده درون زندگی خود را بپذیرید.

پس در اولین قدم تمرین کنید که تغییرات ایجاد شده درون زندگی خود را بپذیرید. و سعی کنید مطالب جدیدی را بیاموزید. سپس به دنبال علایق و ایجاد تغییرات مثبت درون زندگی خود باشید.

۲.از جوان‌ترها بیاموزید.

سعی کنید از افراد جوان‌تر خود بیاموزید. شما نیز می توانید به آن ها چیز های زیادی را آموزش بدهید. آموختن یک امر دو طرفه است. پس سعی کنید علاوه بر آموزش جوان‌‌تر ها خودتان نیز چیز های جدیدی را از آن ها بیاموزید.

۳‌‌. سن و سال را کنار بگذارید.

تبادل اطلاعات باید به صورت دو طرفه انجام شود. این که سن افراد بیشتر است به معنای درستی حرف شخص نیست. حتی افرادی که سن بالایی دارند و یا درون مقام بالایی هستند نیز دچار اشتباه می شوند.

سن بالا و یا مقام بالا به معنای درست بودن حرف و یا رفتار آن ها نیست. زیرا هر انسانی می تواند در هر سن و یا مقامی دچار اشتباه و خطا  شود‌.

۴.تمرین کنید.

یاد بگیرید سپس بعد یادگیری سعی کنید تمرین کنید‌. تمرین های ساده‌ای را می توانید برای مقابله با آرتروز فکری انجام بدهید. به طور مثال یک تغییر کوچک درون دکوراسیون منزل خود ایجاد کنید. طرز لباس پوشیدن خود را عوض کنید. یا رنگ هایی که می پوشید را تغییر بدهید.

شاید انجام این کارها برایتان عجیب و غریب باشد یا با شنیدن این موارد خنده‌تان بگیرد. ولی باید بگوییم که راه حل درمان این بیماری توجه به این موارد کوچک است.

اگر دچار افسردگی شده‌اید و یا زیاد با اطرافیان خود دعوا و بحث می کنید، لازم است که مسیر زندگی خود را عوض کنید. جوری زندگی کنید که امروزتان با دیروزتان کمی متفاوت باشد.

انجام این کارها علاوه‌بر این که به بهتر شدن زندگی شما کمک بسیاری می کند و سبب سعادت و خوشبختی شما می شود. به جامعه نیز کمک می کند تا متوجه شود که این سبک از زندگی برای افراد جامعه بهتر است و سبب سربلندی آن ها می شود.

 

 

سخن پایانی

آرتروز فکری بیماری است که وقتی به فرد حمله می کند، باعث می شود فرد قدرت خلاقیت خود را از دست بدهد. شخصی که دچار این بیماری شده است نمی تواند هیچ گونه خلاقیتی داشته باشد و بیشتر سعی دارد کارهای روتین و تکراری روزانه خود را انجام بدهد.

چنین افرادی درون تله روزمرگی های خود گرفتار شده و تلاشی برای بیرون آمدن خود از آن نمی کنند. البته تمرین های ساده‌ای وجود دارد که به این افراد کمک‌ می کند تا بتوانند از این روش زندگی فاصله گرفته و بیماری خود را درمان کنند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا