بیماری ها و اختلالات روانیخدمات روانشناسی

نقش روانکاو در حل مشکلات ناشی از اضطراب

در دنیای امروزه افراد همواره تحت تاثیر استرس و اضطراب هستند. گاهی این استرس و اضطراب ها بر روی عملکرد روزانه این افراد تاثیر مخرب می گذارد. اما چگونه می توان این تنش ها را کنترل کرد؟ نقش روانکاو در حل مشکلات ناشی اضطراب چگونه است؟

به نظر شما می‌توان به تنهایی با استرس و مشکلات ناشی از آن جنگید و یا به کمک شخص دیگری احتیاج است؟

برای این که بتوانید به تمام سوال های بالا پاسخ بدهید، پیشنهاد می کنم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

اضطراب و دلایل ایجاد آن

اضطراب و استرس یک وضعیت روحی هستند. که همواره با بروز احساساتی همچون ترس، نگرانی، استرس و ناراحتی از حضور در موقعیت های خاص و یا شلوغ ایجاد می شوند.

بروز استرس درون افراد ممکن است به علت های مختلفی بستگی داشته باشد. عوامل شیمیایی، ژنتیکی و محیطی از جمله علت های ایجاد استرس درون افراد هستند.

اگر شما هم جز افرادی هستید که از اختلالات اضطرابی رنج می برید، ممکن است که نتوانید عملکرد های عادی زندگی روزانه خود را داشته باشید. یا این استرس برخی از عملکرد های شما را دچار اختلال می کند. که در نهایت باعث می شود شما در زندگی دچار مشکلاتی شوید.

همچنین شایع‌ترین علامت هایی که درون افراد مبتلا به استرس دیده می شود عبارت هستند از:

  • نگرانی های افراطی
  • افکار وسواس گونه
  • مشکلات تمرکزی
  • تحریک پذیری بالا
  • ترس از قرار گیری در موقعیت های خاص
  • تعرق بیش از اندازه
  • خشکی دهان
  • افکار منفی

برای این مشکلات چه کاری باید انجام داد؟ آیا نقش روانکاو در حل مشکلات ناشی از استرس می تواند موثر باشد؟

برای پاسخ به این سوال ها و برای متوجه شدن این موضوع که آیا روانکاو می تواند اختلالات اضطرابی و مشکلات ناشی از آن را درمان کند یا خیر؟ قصد داریم در بخش زیر به توضیح این موضوع بپردازیم.

 

روانکاو کیست

 

روانکاو کیست؟

برخی از افراد از تاثیری که انگیزه و افکار آن ها بر روی رفتارشان می گذارد آگاه نیستند. در برخی موارد آن ها برای کاهش استرس و اضطراب خود به شکل های مختلفی عمل می کنند. اما در مقابل روانکاو با بررسی تمام تجربه هایی که فرد در دوران کودکی خود داشته است که تاثیر مستقیمی بر روی رفتار او در بزرگ سالی می گذارد.

رفتار های فرد بزرگ سال را بررسی نموده، آن ها را تجزیه و تحلیل می کند و الگو های تکرار شونده فرد را مشخص می کند. در اینجا نقش روانکاو در حل مشکلات اضطراب، تغییر این الگو های تکرار شونده در تمام روابط فرد است.

در واقع می توان روان کاوی را این گونه معرفی کرد. روانکاوی علمی است که به فرد کمک می کند تا الگوهایی که از دوران کودکی آموخته است و درون او نهادینه شده را شناسایی کند.

همچنین تمام توجیح هایی که برای رفتار خودش دارد را بیان کند و آن ها را بپذیر تا از این طریق بتواند به یک بینش عمیق از خود دست پیدا کند و در نهایت تفسیر های روانکاو را بپذیرد.

روانکاو به فرد کمک‌ می کند تا بینش و افکار های منفی خود که باعث بروز رفتارهای استرسی و منفی می شوند را کنار بگذارند. در روانکاوی فرد با آگاهی به سمت درمان پیش می رود و مراحل درمان خود را عمیقا درک می کند. و این باعث می شود که فرد در نهایت رشد کرده و بتواند با تعارض های کهنه خود روبه رو شده و آن ها را تغییر بدهد.

پس در یک بیان کلی می توان گفت که نقش روانکاو در حل مشکلات ناشی از اضطراب، دادن بینش کلی به خود شخص است. که اثرات بسیار سودمندی در روند بهبود شخص مراجعه کننده ایجاد می کند و باعث بهبودی فرد می شود.

اضطراب و راه های درمان آن

روان درمانی یا همان روانکاوی به شما کمک می کند تا از احساسات درونی خود آگاه شوید. این که چرا این احساس را درون خود دارید. عوامل و محرک هایی که باعث می شود شما دچار استرس شوید چیست؟ و چگونه می توانید واکنش خود را نسبت به این عوامل تغییر بدهید؟

در واقع بعضی از روش های درمانی برای مبارزه با استرس، تکنیک های عملی برای تغییر دادن تفکرات منفی است که بر روی رفتار افراد نیز تاثیر می گذارد.

البته این نکته مهم‌ را باید به شما یاد آور شویم که اختلالات اضطرابی درون افراد مختلف با یک دیگر متفاوت است. از این رو نقش روانکاو در درمان اضطراب بسیار مهم است. در ادامه برخی از انواع راه های روانکاوی استرس را برای شما عزیزان بیان می کنیم.

۱.CBT، روان درمانی شناختی_ رفتاری

یکی از پرکاربردی‌ ترین روش های درمان استرس و اختلالات اضطرابی، روش روان درمانی شناختی_ رفتاری است.

تحقیقات صورت گرفته حاکی از این موضوع است که روش درمانی CBT برای درمان اختلالات اضطرابی مانند: GADو SAD، اختلالات وحشت زدگی و فوبیا موثر است.

در این روش فرض بر این است که افکار شما است که بر روی نوع رفتار شما تاثیر می گذارد. از این رو هدف این روش درک تفکرات منفی و الگو های رفتاری نادرست و جایگزین کردن آن ها با افکار درست و واقع بینانه است.

در واقع در این روش روانکاو مانند یک مربی عمل می کند، که افکار منفی را از شما دور کرده و استراتژی های مفیدی را به شما ارائه می دهد.‌ البته استفاده از این راهکار ها نیازمند تکرار و تمرین است. از این رو نقش روانکاو در حل مشکلات اضطراب، نقش یک مربی و راهنما است.

و در نهایت هنگامی که شما بتوانید عوامل استرس و اضطراب خود را شناسایی کنید می توانید با استفاده از مهارت هایی که از این روش می آموزید، ترس و استرس خود را کنترل کنید.

۲.روانکاوی

بر اساس این مدل، استرس منعکس کننده تعارض های ناخود آگاه است. و هدف و نقش روانکاو درمان این تعارض ها است.

در روانکاوی شخص روانکاو به شما کمک می کند تا به همراه او بتوانید افکار، احساسات و هیجانات خود را بررسی کنید. تا از این طریق به درک درست‌تری از خودتان برسید و اضطراب و استرس خود را کاهش بدهید.

در روانکاوی توجه ویژه ای به روابط با دیگران و به ویژه روابط کودک با والدین خود می شود. زیرا آن ها معتقد هستند که روابط احساسی تاثیر زیادی بر روی روابط روان شناختی فرد می گذارد.

البته باید این نکته را به شما یادآور شویم که درمان هایی که مبتنی بر روانکاوی هستند معمولا فرآیند نسبتا طولانی دارند. زیرا ممکن است زمان زیادی لازم باشد تا الگو رفتاری و طرز تفکرات شما شناسایی شود.

البته نقش روانکاو در حل مشکلات ناشی از اضطراب بسیار حیاتی است‌. زیرا علاوه بر کمک به شخص در طول این مسیر طولانی نیز همراه و هم قدم با شخص  است.

 

روان درمانی بین فردی

 

۳.روان درمانی بین فردی

در این روش توجه بر روی روابط فرد با دیگران و نقش وی است. نقش روانکاو در این‌ روش این گونه است که روانکاو به شما کمک می کند تا بتوانید مشکلات بین فردی مانند: درگیری با خانواده، سوگ حل نشده، تعارض ها، درگیری با دوستان، تغییر در نقش شغلی و مشکلات هایی از این قبیل را شناسایی کنید.

شما پس از شناسایی این تعارض ها و مشکلات راه کارهایی برای بروز احساسات و بهبود روابط فردی خود با دیگران را فرا خواهید گرفت.

اگر شما در روابط خودتان با افراد دیگر دچار استرس و اضطراب هستید استفاده از روان درمانی بین فردی را به شما پیشنهاد می کنیم.

۴. دارو درمانی

در این روش پس از تشخیص قطعی می توان با استفاده از دارو به درمان استرس و اضطراب پرداخت. در برخی موارد پزشک ها در این روش برای درمان اختلالات اضطرابی از داروهای ضد افسردگی مانند: لورازپام استفاده می کنند.

اما از این روش به دلیل خطر وابستگی فرد به این داروها در موارد خاص و در مدت زمان کوتاه استفاده می شود. البته توصیه ما به شما برای درمان استرس و اضطراب کمک گرفتن از یک روانکاو است.

نقش روانکاو در حل مشکلات ناشی از اضطراب بسیار مهم‌تر از نقش دارو است‌. شاید روش درمان از طریق روانکاوی طولانی‌تر باشد ولی مطمئن‌تر بوده و وابستگی دارویی را به همراه ندارد.

در نهایت باید بگوییم که درمان اختلالات اضطرابی از طریق دارو و یا روش روانکاوی و یا ترکیبی از این دو قابل درمان است. البته به شرطی که خود فرد به دنبال راه هایی برای درمان این اختلال باشد.

البته توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که برخی از افراد دچار اختلالات اضطرابی خفیف هستند از این رو اقدامی برای درمان خود نمی کنند و توجهی به نقش روانکاو در این زمینه ندارند و تصمیم دارند با این شرایط زندگی کنند.

این گونه افراد باید به خاطر داشته باشند که در صورت وارد شدن تنش های بیشتر ممکن است که دچار اختلالات اضطرابی بیشتری شوند. که بعد ها صد در صد درمان سخت‌تر خواهد شد.

از این رو به شما پیشنهاد می کنیم که اگر علائمی از اختلالات اضطرابی درون خود می بینید به یک روانکاو متخصص مراجعه کنید. جهت مشاوره واطلاعات بیشتر با شماره زیر در تماس باشید

تلفن :
۰۲۱۹۱۰۳۱۹۶۳
 | ۰۲۱-۲۶۴۲۸۱۷۹

سخن پایانی

استرس و اضطراب یک بخش جدا نشدنی از جامعه ما هستند. برخی از افراد در اثر تفکرات خود و یا تنش های مداومی که به آن ها وارد شده است دچار اختلالات اضطرابی می شوند.

از این رو برای حل مشکل نیازمند یک روانکاو متخصص و با تجربه هستیم. زیرا نقش روانکاو در حل مشکلات ناشی از اضطراب مانند نقش یک راهنما و مربی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا