خدمات روانشناسیمشاوره مهارت های زندگی

راهکارهای رشد شخصیتی

همه ما انسان ها از دیر باز تا کنون زمانی که به یک سن خاص می رسیم، به دنبال این هستیم که شخصیت خودمان را ارتقا بدهیم. رشد شخصیتی از جمله موارد شگفت‌انگیز در مورد ما انسان ها است. زیرا پیشرفت و ارتقا شخصیتی به خودی خود یک نوع هنر به شمار می‌آید. از همین رو افراد آن را یک کار هیجان‌ انگیز می دانند.

بنابر این می توان گفت هر انسان با توجه به ویژگی های خاصی که در رفتار خود دارد و او را از سایر افراد متمایز می کند، باز هم به دنبال ارتقا و پیشرفت شخصیت خود است. اما اگر تصور می کنید که شخصیت به معنای جذابیت ظاهری است، کاملا در اشتباه هستید.

باید بگوییم که شخصیت یک مقوله بسیار گسترده است که فارغ از هرگونه ویژگی فیزیکی بوده و مربوط به ویژگی های ذهنی انسان می شود. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که تمایل به ارتقا شخصیت خود دارید، باید بگوییم که خوشبختانه راه کارهای بسیاری برای این منظور وجود دارد. با ما همراه باشید تا در این مقاله به تعدادی از آن ها می پردازیم.

راهکارهای رشد شخصیتی

ساخت و ارتقا یک شخصیت از نظر شما چگونه امکان‌پذیر است؟ در یک تعریف ساده باید بگوییم که ساخت و ارتقا شخصیت یعنی یادگیری بعضی ویژگی ها و رفتارها که باعث ساخت و شکل‌گیری شخصیت کلی ما می شوند. فرقی نمی کند که شما در چه سن و سالی قرار داشته باشید، زیرا همیشه و در همه حال امکان پیشرفت و ارتقا شخصیت برای شما وجود دارد. به خاطر داشته باشید که داشتن یک شخصیت خوب می تواند به شما کمک کند تا در موقعیت های اجتماعی، زندگی و شغلی خود بهتر ظاهر شوید.

 

افکار منفی

 

این کار با تکرار و تمرین راهکارهای ساده‌ای صورت می پذیرد. برخی از این راهکار ها عبارت هستند از:

۱.مطالعه کردن

اگر قصد دارید در زمینه‌ای پیشرفت کنید، سعی کنید در مورد آن مطالعه کنید. به طور مثال اگر قصد دارید که آرامش درونی شما بیشتر شود. کتاب هایی را مطالعه کنید که درون این زمینه دانش و اطلاعات کافی در اختیار شما قرار می دهند. همچنین در زمینه های مختلف دیگر که قصد دارید درون آنها پیشرفت کنید و از این طریق رشد شخصیتی داشته باشید، به مطالعه بپردازید.

۲.خاموش کردن افکار منفی

اگر ما شخصیت و درون خود را به دست افکار منفی که به صورت نادرست ما را قضاوت می کنند بدهیم، به طور کلی خودمان را نابود کرده‌ایم. در واقع این افکار منفی و نادرست یک مانع بزرگ برای رشد شخصیت ما به شمار می‌آیند. همچنین رها کردن خودمان در مقابل آن چه که دیگران مانند: خانواده، محیط اجتماعی و… تدارک دیده‌اند در واقع به معنای نادیده‌ گرفتن توانایی های خودمان است.

نادیده گرفتن توانایی هایی که داریم و در نظر گرفتن نظرهای منفی که دیگران نسبت به ما دارند می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به ما وارد کند، به گونه‌ای که ما را از پیشرفت باز می دارد. از این رو همواره سعی کنید که اقتدار خود را حفظ کنید.

همواره به خودتان عشق بدهید و خودتان را دوست داشته باشید. زیرا نیروی عشق به خودی خود ما را از افکار منفی و نادرست دور می کند. و در مقابل باعث خوشحالی و موفقیت ما درون زندگی می شود.

 

مطالعه بیشتر: چگونه یک عادت بد را ترک کنیم؟

 

۳. عدم دوری از تعاملات اجتماعی

یک نکته دیگر برای رشد شخصیتی، دوری نکردن از تعاملات اجتماعی است. به طور مثال برخی از افراد به دلیل این که احساس می کنند از نظر ظاهری خوب نیستند، از حضور درون اجتماعات دوری می کنند. یا از ملاقات با افراد جدید طفره می روند.

اما اگر شما به دنبال ارتقا شخصیت خود هستید باید سعی کنید که در مراسم های مختلف حضور پیدا کنید و با افراد مختلف به تعامل بپردازید. همچنین وارد محیط های اجتماعی شوید و به فعالیت کنید. به خاطر داشته باشید که هرچه شما درون محیط های اجتماعی حضور پیدا کنید و به فعالیت بپردازید، احساس بهتری نسبت به خود خواهید داشت.

۴. پیدا کردن یک مربی

داشتن یک مربی می تواند به شما برای رسیدن به هدف بزرگی که دارید، مانند رشد شخصیتی کمک بسیاری کند. این مربی می تواند هر شخصی باشد‌. شخصی که نزدیک به شما است و یا شخصی که از شما دور است. مربی دارای دانش کافی در زمینه مخصوص است و می تواند به شما در آن زمینه کمک بسیاری کند و تجربیات خود را در اختیار شما قرار بدهد.

در راه رسیدن به هر هدف داشتن یک همراه که دانش کافی دارد و همراه با شما قدم برمی‌دارد می تواند برای رسیدن شما به آن هدف بزرگ کمک بزرگی به حساب بیاید.

۵‌. انسان ها منحصر به فرد هستند.

به خاطر داشته باشید که همه انسان ها با یک دیگر متفاوت هستند. و هر انسان ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد. از این رو سعی نکنید که خود را با دیگران مقایسه کنید. زیرا این کار باعث ایجاد استرس و اضطراب درون شما می شود. همچنین می تواند باعث شود که شما دچار کم خودبینی شوید.

از این رو سعی کنید که تمرکز و انرژی خود را بر روی نکات مثبت رفتاری خود قرار بدهید و آن ها را تقویت کنید. هیچگاه از دیگران تقلید نکنید و تلاش کنید خود واقعی‌تان باشید. این امر باعث می شود که شخصیت خود را بهتر بشناسید و برای رشد شخصیتی خود تلاش کنید.

۶. خودتان و دیگران را ببخشید.

همه افراد در طول زندگی ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند که افراد دیگر این مشکلات را درون زندگی آن ها به وجود آورده‌اند. این افراد ممکن است یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستان شما باشند. اما برای این که شما از انرژی های منفی دور شوید و به خودتان احترام بگذارید و همچنین به جای فکر کردن به مسائل پوچ بر روی اهداف خود تمرکز کنید، باید این افراد را ببخشید و از کینه ورزی دوری کنید‌.

زیرا در این دنیا اگر بخواهید خود را درگیر ناراحتی و یا کینه ورزی به دیگران کنید، از خودتان غافل می شوید. افرادی که دیگران و یا خودشان را راحت‌تر می بخشند، از رشد شخصیتی بهتری برخودار هستند. و درگیری بیماری های روحی و افسردگی نمی شوند. تمرین های مختلفی وجود دارد که به شما کمک می کند تا بتوانید ساده‌تر از خطا و یا اشتباهات خود و دیگران بگذرید و آن ها را برای خودتان حل کنید.

۷. تسلیم نشدن

شاید شنیدن این جمله برای شما تکراری و یا کلیشه‌ای باشد. اما این جمله اهمیت بسیاری دارد. شما برای این که بتوانید به اهدافی که در ذهن دارید برسید باید ماه ها و یا سال ها تلاش کنید. بنابر این رسیدن به این اهداف نیازمند تلاش مستمر و تسلیم نشدن است. به خاطر داشته باشید که اگر شما زود تسلیم شوید و در برخورد با مشکلات خسته شوید و جا بزنید هرگز به اهدافی که دارید دست پیدا نخواهید کرد.

 

 رشد شخصیتی

 

۸. با خود صادق باشید.

یکی دیگر از راه‌کارهای رشد شخصیتی داشتن صداقت است. به خاطر داشته باشید، تغییر اساسی زمانی درون شما ایجاد می شود که با خودتان صداقت داشته باشید. اما این کار، یک کار ساده و آسان نیست. باید بگوییم که در مورد صداقت فقط نمی توان صحبت کرد یا کتاب خواند، و ادعای صداقت داشت. بلکه زمانی می توانیم بگوییم صادق هستیم که این خصلت را درون رفتار خود نشان بدهیم.

به نظر شما صداقت درونی چه کمکی به ما می کند؟ صداقت درونی به ما کمک می کند تا بتوانیم به خوبی رفتارهای خود را قضاوت کنیم. رفتارهای درست را از نادرست تشخیص بدهیم و رفتارهای نادرست خود را برای بهتر شدن و رشد شخصیتی تغییر بدهیم.

۹. انتخاب تشویق و یا تنبیه

ایجاد یک سیستم تشویقی و یا تنبیهی برای افرادی که قصد دارند عادت های منفی خود را به یک عادت مثبت تبدیل کنند، می تواند یک گزینه مناسب به حساب بیاید. گاهی موارد یک تشویق و یا یک تنبیه می تواند نتایج متفاوتی نسبت به قبل ایجاد کند. باید بدانید که در برخی موارد نبودن این سیستم تشویقی و یا تنبیهی باعث می شود که شما در انجام کارهای خود تنبلی کرده و رسیدن به اهداف خود را به تعویق بیاندازید.

10. عدم ترس از شکست

سعی کنید ترس از شکست را کنار بگذارید. شما می توانید مسیر رسیدن به موفقیت و رشد شخصیتی را پشت سر بگذارید. اما درون این مسیر هیچ کسی نیست که بگوید من بدون خطا و یا اشتباه و شکست به مقصد و هدف خود دست پیدا کرده‌ام. همیشه از راه هایی استفاده کنید که شما را به هدف هایی که دارید نزدیک‌تر می کنند. همچنین از شکست های خود درس بگیرید و آن را راهی برای رسیدن تبدیل کنید.

 

پیج اینستاگرام دکتر قیومی را دنبال کنید.

 

سخن پایانی

به خاطر داشته باشید که رشد شخصیتی چیزی نیست که یک‌ شبه اتفاق بیافتد‌. زیرا ارتقا شخصیتی یک روند هدفمند و آهسته است. پس لازم است که درون این مسیر ثابت قدم‌ بوده و تلاش و پشت کار داشته باشید.

همچنین برای رسیدن به ارتقا شخصیتی راه های مختلفی وجود دارد که در این مقاله سعی نمودیم برخی از این راه ها را برای آشنایی بیشتر شما عزیزان بیان کنیم. زیرا این حق تمام انسان ها است که بتوانند به بهترین خود تبدیل شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا