مشاوره خانوادهخدمات روانشناسیزوج درمانیمشاوره ازدواجمشاوره روابط عاطفی

علت ترس از خیانت همسر چیست؟ با ویژگی ها و ریشه فوبیای خیانت همسر آشنا شوید


در روابط زوجین و ازدواج، معمولا یکی از رایج ترین ترس های افراد؛ ترس از خیانت همسر است. اغلب، تنها فکر کردن به آن اغلب باعث میشود افراد مبتلا به این ترس، کارهای عجیبی را انجام دهند. حسادت بیش از حد، میتواند مضر باشد و همچنین، بی اعتمادی مداوم به همسر؛ اغلب باعث مشاجره میشود. ترس اغراق آمیز و دائمی از خیانت همسر، غالبا بی اساس است. اما ترس از فریب خوردن یا خیانت همسر از کجا می آید؟ فوبیا خیانت، چگونه خود را نشان میدهد و افرادی که تحت تأثیر قرار میگیرند چه کاری میتوانند در مورد آن انجام دهند؟ در این بخش از سری مطالب آموزشی مشاوره ازدواج و خدمات زوج درمانی، نکاتی را در مورد درمان ترس از خیانت همسر و علل، نشانه ها و عواقب آن و کلیه موارد مربوط به فوبیای خیانت را بررسی می‌کنیم تا با کمک این روشها بر این مشکل خود غلبه نمایید.

مهمترین ویژگی های ترس از خیانت چیست؟

یکی از ویژگی ‌های اساسی ترس از دست دادن و یا خیانت؛ این است که احساسات ناخواسته ای مانند ترس و اضطراب، قبل از وقوع این موقعیت ترسناک، ایجاد می‌شوند. در واقع، فقط این فکر که همسر من اکنون با شخص دیگری معاشقه می‌کند و من احتمالا او را از دست خواهم داد، بزرگترین مشکلات را برای شخص مبتلا به فوبیای خیانت ایجاد میکند. یک پیامد رایج ترس از خیانت؛ حسادت بیش از حد فرد و با تمام قدرت مخرب آن است.

ریشه ترس از خیانت همسر
ترس از خیانت همسر

مطالعه بیشتر: زوج درمانی هیجان مدار (EFT) چیست؟ با مزایا، ویژگی ها و خصوصیات زوج درمانی هیجان مدار آشنا شوید.

دلایل ترس یا فوبیای خیانت

همانطور که میدانید، هر گونه اضطراب و ترس، دلایل خاص خود را دارد که ترس از خیانت، نیز از این امر مبرا نیست. بنابراین، ما در این بخش علت ترس از خیانت را بررسی میکنیم تا بتوانیم آن را ریشه یابی و درمان کنیم.

تجربیات بد دوران کودکی؛ یکی از علت های ترس از خیانت است

ترس از خیانت؛ معمولاً از تجربیات دردناک گذشته ناشی میشود. نمیتوان همه چیز را به گردن دوران کودکی انداخت، اما جالب است که تعداد قایبا توجهی از افرادی که در دوران کودکی تجربیات بدی داشته اند، با ایجاد ناامنی در رابطه خود با همسر، دچار ترس خاصی می شوند. یکی از علت های ترس از خیانت؛ تجربیات بد دوران کودکی است.

مطالعه بیشتر: سوالات مهم قبل از ازدواج چیست! با مهمترین سوالات قبل از ازدواج آشنا شوید.

امنیت بیش از حد در دوران کودکی؛ میتواند از ریشه های فوبیای خیانت باشد

حتی افرادی که در محیطی بسیار امن، بزرگ شده‌ باشند، می‌توانند از خیانت دیدن بترسند، زیرا در دوران کودکی خود از هرگونه خطری محافظت شده‌ و در نتیجه احساس وابستگی به دیگران دارند. افرادی که تحت تأثیر این موضوع قرار می‌گیرند، جایی برای توسعه استقلال و مستقل بودن ندارند و به سختی می‌توانند با چالش های زندگی کنار بیایند به خصوص اگر مجبور باشند به تنهایی بر آنها مسلط شوند.

عدم اعتماد به نفس، یکی از مهمترین دلایل ترس از خیانت است

اگر والدین به فرزندان خود فرصت ایجاد حس قوی اعتماد به نفس و عزت نفس را نداده باشند، اغلب آنها پس از چند رابطه شکست خورده، ترس از خیانت و حسادت در رابطه را خواهند داشت. عدم اعتماد به نفس، یکی از مهمترین دلایل ترس از خیانت است. در مورد روش های بهبود اعتماد به نفس در مجله روانشناسی دکتر قیومی بیشتر توضیح داده شده است.

تجربه خیانت در رابطه قبلی، میتواند از علت های اصلی فوبیای خیانت باشد

تجربیات در زندگی بزرگسالی نیز؛ می‌تواند به ترس از خیانت کمک کند. هر کسی که قبلاً خیانت دیده باشد، این مسئله را یک تجربه به عنوان گسترش دانش خود از طبیعت انسانی ذخیره می کند و می تواند در اوایل روابط بعدی تشخیص دهد که آیا چیزی در جهت اشتباه در حال توسعه است.

مطالعه بیشتر: چه زمانی باید طلاق گرفت؟ زمان مناسب طلاق را بدانید! لبه پرتگاه، یا زنگ خطر در ازدواج! (مطالب مهمی که حتما همه باید بدانند).

ادعای عشق

همانطور که در بالا اشاره شد، ترس از خیانت با احساس حسادت همراه می باشد. حسادت؛ یک احساس کاملاً طبیعی است و زمانی ایجاد می‌شود که شخصی از خیانت کسی که به او اعتماد دارد، می‌ترسد. ادعای عشق با این شخص همراه است که بدون آن حسادت به وجود نمی‌آید.

مطالعه بیشتر: افراد خیانت‎کار چه حسی نسبت به خود دارند؟.

وابستگی شدید به شریک زندگی، میتواند از علل های ترس یا فوبیای خیانت باشد

وابستگی عاطفی و احتمالاً مادی به شریک زندگی نیز؛ یک عامل خطر برای ایجاد ترس از خیانت است. اگر مدام به این فکر کنید که بدون همسر، زندگی چقدر بد است، محکم به او می‌چسبید ولی اگر وابستگی خود را کنار بگذارید؛ احساس رهایی و آزادی خواهید کرد و در نتیجه ترسی از خیانت، نخواهید داشت.

مطالعه بیشتر: اشتباهات در آشنایی قبل از ازدواج! همه موارد مهمی که در آشنایی قبل از ازدواج باید بدانید را آموزش ببینید.

نشانه های ترس از خیانت را بشناسید

ترس از خیانت با عوامل مختلفی نشان داده می‌شود. این ترس در ابتدا می‌تواند تا حدودی سالم باشد، اما ممکن است در حالت پیشرفته، خطرناک و باعث ایجاد مشکلاتی زیادی شود.
اگر حسادت، بیمارگونه باشد، خود را از طریق رفتارهای مختلف زیر نشان می دهد.

نشانه های فوبیای خیانت شامل این موارد است:

  • بی اعتمادی آشکار به همسر
  • اتهامات مداوم به شریک زندگی
  • واکنش بیش از حد احساسی، حتی در کوچکترین موقعیت به طرف مقابل
  • کنترل دائمی همسر (مانند خواندن پیام ها و کنترل تماس ها)
  • جاسوسی و تعقیب شریک زندگی
  • ممنوعیت حفظ روابط اجتماعی شریک زندگی (برای مثال قطع رابطه وی با دوستان)
  • تقاضای دائمی برای اثبات عشق و اعتماد از همسر

مطالعه بیشتر در مورد طلاق: طلاق عاطفی یا طلاق خاموش چیست؟.

علاوه بر این، گاهی اوقات علائم زیر از حسادت پاتولوژیک ظاهر می شود:

  • ترس از دست دادن
  • کابوس ها
  • بی اعتمادی به شریک؛ از نشانه های فوبیای خیانت
  • رفتار وابسته
  • بی خوابی و سایر مشکلات روان تنی
  • اطمینان مداوم خواستن از شریک زندگی (سوالاتی مانند، آیا هنوز مرا دوست داری؟)

مطالعه بیشتر درمورد زوج درمانی: جدیدترین انواع تکنیک زوج درمانی! با مهمترین روش زوج درمانی آشنا شوید.

عواقب و پیامدهای ترس از خیانت همسر چیست؟

همانطور که در بالا گفتیم، یک پیامد رایج ترس از خیانت، حسادت بیش از حد با تمام قدرت مخرب آن میباشد. علاوه بر حسادت، ترس از دست دادن، عواقب دیگری نیز دارد که زندگی را برای فرد و شریک زندگی او سخت میکند.

پیامدهای دیگر فوبیای خیانت همسر؛ شامل شک به خود، عدم جذابیت کافی، ناکافی بودن و برآورده نکردن آرزوی فرضی دیگری است. بنابراین، آنها معمولا تلاش های زیادی برای سازگاری با همسر خود انجام می‌دهند، به این امید که آنقدر آن شخص را راضی کنند که از هم جدا نشوند. متأسفانه، این خود رها کردن و توجه بیش از حد به دیگری، اغلب نتیجه معکوس دارد.

ترس و نگرانی از خیانت همسر
ترس از خیانت همسر می‌تواند ریشه در نداشتن اعتماد بنفس در شخص داشته باشد.

مطالعه بیشتر: علائم خیانت در مردان چیست؟! نشانه های خیانت مردان شامل چه مواردی است؟!.

نکات مهم برای مقابله با فوبیای خیانت و درمان ترس از خیانت همسر

نکات زیر می تواند به مقابله و درمان ترس از خیانت همسر، کمک کند:

  • مهمترین نکته در برابر ترس از خیانت این است که عزت نفس خود را بسازید. هدف باید این باشد که در درون خود آنقدر قوی شوید که کم توجهی طرف مقابل، منجر به نگرانی در مورد ادامه رابطه شما نشود.
  • نقاط قوت خود را بشناسید و روی آنها کار کنید.
  • اگر احساس اضطراب کردید، سعی کنید هر چه سریعتر شرایط را شناخته و حواس خود را از آن منحرف نمایید.
  • یک نفس عمیق در شکم خود بکشید و به محض احساس ترس به عقب برگردید، چشمان خود را ببندید و عضلات گردن، شانه و صورت خود را شل کنید.
  • ترس از فریب خوردن به این معنی نیست که شریک زندگی واقعاً خیانت میکند. این نتیجه افکار خود شماست، پس باید فعلاً آنها را بپذیرید.
  • اگر از خود انتقادی منفی می‌کنید، آن را خاموش کنید. در مورد خود مثبت بیندیشید. همچنین فهرستی از تمام ویژگی های خوب خود را تهیه کنید تا عزت نفس خود را افزایش دهید.
  • لازم نیست که در یک رابطه همه چیز را تحمل کنید. اگر همسر شما مرزهای شما را نداند، نمیتواند بین رفتار قابل قبول و غیرقابل قبول تفاوت قائل شود.
  • با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید و از توهین یا ناراحتی شریک زندگی خود نترسید. در یک رابطه سالم، ممکن است در مورد هر چیزی با شریک زندگی خود صحبت کنید، حتی اگر ناراحت کننده باشد.
  • درباره شریک زندگی خود جاسوسی نکنید، شما ممکن است اطلاعات بی ضرر را به عنوان شواهد بسیار بد در نظر بگیرید.

مطالعه بیشتر: زوج درمانی چیست؟ همه چیز در مورد زوج درمانی (Couples therapy).

درمان ترس از خیانت همسر

روان درمانی طولانی مدت؛ غالبا تنها راهکار برای کاهش یا غلبه بر فوبیای خیانت در دراز مدت می باشد. همچنین، بهتر است به دنبال ریشه های ترس از خیانت باشید. بخشی از درمان ممکن است، نگاهی به این باشد که چه نگرش های از گذشته بد خود به دست آورده ایم.
به عنوان مثال، حدس می‌زنم که ارزش این را ندارم که کسی با من بماند یا من به اندازه کافی، برای ادامه رابطه تلاش نکردم، اینها جملاتی هستند که فرد مبتلا به فوبیای خیانت، با خود تکرار می کند. آنچه در موارد فردی وجود دارد را میتوان با کمک یک فرد بیطرف (مانند یک درمانگر) روشن کرد تا پس از آن باورهای قدیمی را رها کرده و یک نگرش درونی سازنده جدید برای خود ایجاد کنید.
اگر شریک زندگی شما مدام در حال فرار است، مهم است که ببینید در چه بخشی از آن نقش داشته اید. تغییر دیدگاه نیز به درمان ترس از خیانت کمک میکند. برای مثال، دیگر به طور مداوم به رفتار همسر که شک ها را تقویت میکند، نگاه نکنید، بلکه بیشتر به چیزهای مثبتی او توجه نمایید.

در تمام این موارد، باید این احساس را ایجاد کنید که خود را دوست‌داشتنی و جالب می‌بینید تا دیگر مجبور نباشید اغلب برای تأیید این موضوع به شریک زندگی خود متوسل شوید. همچنین برای پرورش این احساس از درون خود بگویید که من ارزش دوست داشته شدن را دارم، بنابراین، وقتی همسرم میگوید دوستم دارد، می‌توانم او را باور کنم و حتی اگر او روزی از من جدا شود، باز هم خود را همانگونه که هستم دوست خواهم داشت.

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. دکتر تو این زمینه خیلی تونستن به من و همسرم کمک کنم کامنت گزاشتم که ازشون تشکر کنم موفق باشین ممنون یک خبر خوب برای شما فعال اقتصادی شما مشتری قدیمی سرچ فن هستید.
    هدف ما از گذاشتن این کامنت ، مطلع کردن شما از کیفیت کامنتهای جدید سرچ فن است.کامنتها چند خطی و با کیفیت بالا هستند.همچنین شما میتوانید با ارسال اسکرین شات این کامنت برای سرچ فن از ده درصد تخفیف مشتریان قدیمی برای سفارش ثبت کامنت استفاده کنید
    با هر کامنت یک بازدید مستقیم هم از وبسایت شما انجام میشود.
    مشاور شما : خانم یا حقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا