همه حقایقی در مورد ترس از ازدواج یا گاموفوبیا (Gamophobia)، دلایل، علائم، درمان

فهرست مطالب

ترس از ازدواج یا گاموفوبیا (Gamophobia)؛ چیزی است که اغلب با نزدیک شدن به تاریخ عروسی به دلیل برنامه ریزی های سخت مراسم برای زوجین اتفاق می افتد، اما این تنها علت آن نیست!. بلکه شرایط فعلی زن و مرد و یا اظهار نظر اطرافیان و دوستان از دیگر عواملی است که میتواند تاثیرگذار باشد.
آماده سازی و برگزاری مراسم عروسی، میتواند برای زوج ها استرس زا و طاقت فرسا باشد. گاهی اوقات، حتی شاید بخواهید، کل موضوع ازدواج را لغو کنید! زیرا موارد مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. اما در اینجا منظور ما یک اضطراب معمولی نیست که هر زوج ممکن است با نزدیک شدن به تاریخ عروسی آن را تجربه کند!
در این بخش از سری مطالب آموزشی مشاوره ازدواج، همه حقایق مهم درمورد ترس از ازدواج، صحبت می کنیم که برای برخی از زوج‌ ها، بدون هیچ دلیلی ظاهر میشود، حتی زمانی که شروع به فکر کردن به تشکیل خانواده می کنند. همچنین، علائم و دلایل ترس از ازدواج یا گاموفوبیا را توضیح می دهیم و نکات ارزشمندی برای درمان و مقابله با آن به شما ارائه خواهیم داد.

ترس از ازدواج یا گاموفوبیا (Gamophobia) چیست؟

اگرچه واژه گاموفوبیا (Gamophobia)؛ در جامعه عمومی نسبتاً ناشناخته میباشد، اما مدت زیادی است که از آن استفاده میشود. اصطلاح گاموفوبیا؛ اولین بار در آغاز قرن نوزدهم (دقیقا سال 1805) ثبت شد. واژه گاموفوبیا؛ معمولاً به عنوان “ترس از ازدواج” ترجمه می شود.
اگر به ریشه شناسی این کلمه نگاه کنید، قطعا معنای آن را بیشتر درک خواهید کرد. واژه “گاموس” یونانی است و به معنای “ازدواج” میباشد. کلمه “فوبیا”؛ نیز به معنای “ترس و استرس” است. به طور کلی، نگرانی و ترس شدید فرد از تشکیل خانواده و تعهد به شخص دیگر، به گونه ای که مانع از ازدواج او شود، در بازه گاموفوبیا قرار می گیرد.

مطالعه بیشتر: سوالات مهم قبل از ازدواج چیست! با مهمترین سوالات قبل از ازدواج آشنا شوید.

دلایل ترس از ازدواج یا گاموفوبیا چیست!؟

در این بخش ما دلایل و علل تر از ازدواج و یا گاموفوبیا را بررسی می کنیم:

اضطراب ازدواج بخاطر دوران کودکی

چه چیزی باعث ترس از ازدواج می شود؟! این فوبیای خاص میتواند ریشه در تجربیات دوران کودکی داشته باشد. در مورد اضطراب ازدواج؛ بخاطر دوران کودکی، چندین تجربه اغلب با هم بازی می کنند. کودکان طلاق، بیشتر از بچه های ازدواج های موفق، تحت تأثیر ترس از ازدواج و یا گاموفوبیا قرار می گیرند. در این باره مطالب بدترین سن طلاق برای کودکان چه زمانی است؟، چالش‌ها و مشکلات فرزندان طلاق و تاثیر طلاق بر فرزند پسر! را در مرکز مشاوره دکتر قیومی مطالعه کنید.
هر کسی که در کودکی با والدین خود درگیری های استرس زا را تجربه کند، تأثیر منفی بر ازدواج او خواهد گذاشت.
تجارب سوء استفاده، طلاق و یا مرگ والدین نیز، میتواند استرس ازدواج را ایجاد کند. کسانی که تحت تاثیر این چیزها قرار میگیرند، ارتباط ناخود آگاهی بین تشکیل خانواده و درد عاطفی ایجاد میکنند.

دلایل ترس از ازدواج یا گاموفوبیا
اضطراب از دوران کودکی، دلایل ترس از ازدواج یا گاموفوبیا

مطالعه بیشتر: تفاوت رفتار زنان و مردان بعد از طلاق چیست؟.

هشدارهای اطرافیان؛ از دلایل ترس از ازدواج یا گاموفوبیا

فقط تعداد کمی از زوجین یا زن و مردها، موفق می شوند که در تصمیم گیری خود برای ازدواج تحت تأثیر والدین و یا اطرافیان قرار نگیرند. والدین بیش از حد محافظ؛ می خواهند از فرزندان بزرگسال خود در برابر اشتباه محافظت کنند یا معتقدند که فرد دیگری برای ازدواج با فرزندشان بهتر است. زیرا تصور می کنند که با این کار و هشدار دادن، زندگی فرزند آنها بهتر از خودشان خواهد شد.

جملات و هشدارهای رایج والدین به فرزندان در زمان ازدواج:

  • حتما پشیمان خواهید شد!
  • این فرد برای شما مناسب نیست!
  • اگر ازدواج کنید، زندگی شما برای همیشه تغییر می کند.

قطعا، دادن چنین نظراتی، در زمانی که یک زوج در حال آماده شدن برای عروسی هستند، مفید نیست. اما زن و مرد نباید این باورهای منفی را بپذیرند.

ترس از ازدواج به دلیل شرایط فعلی شما، از جمله دلایل گامو فوبیا

شرایط زندگی فعلی شما، بر روی ازدواج شما تاثیر دارد. به عنوان مثال، اگر شما ثبات مالی یا حرفه ای یا قرارداد اجاره آپارتمان، خرید خانه، ماشین و غیره ندارید، همه این عوامل می تواند شما را به این باور برساند که طرف مقابل آن نوع زندگی را نمی‌خواهد.
همچنین، شاید احساس کنید که زندگی شما چنان فاجعه بار است که ترجیح می دهید آن را با شخص دیگری به اشتراک نگذارید و همین مسئله می تواند باعث ترس از تشکیل خانواده در شما شود.

مطالعه بیشتر: اشتباهات در آشنایی قبل از ازدواج! همه موارد مهمی که در آشنایی قبل از ازدواج باید بدانید را آموزش ببینید.

استرس ازدواج به دلیل داشتن ازدواج ناموفق

احساسات نیز، همواره می تواند باعث ترس از ازدواج یا گاموفوبیا شود. موارد مختلفی وجود دارد که یک رابطه یا ازدواج قبلی به کسی آسیب رسانده و در نتیجه فرد آسیب دیده می ترسد، دوباره با ازدواج کردن مرتکب آن اشتباه شود.

علائم ترس از ازدواج یا گاموفوبیا چیست؟!

هر شخصی که در ابتدا از این سوال “آیا با من ازدواج می کنی” شوکه شود، لزوماً نباید اختلال اضطرابی داشته باشد. گاهی اوقات منطقی است که به نگرانی های درونی خود توجه کنید و محتاط باشید. با این حال، اگر ترس از ازدواج ادامه و افزایش یابد، این نشانه یک فوبیای جدی است.

گاهی اوقات حتی فکر کردن به یک رابطه مادام العمر و در واقع تشکیل خانواده باعث ایجاد علائم معمولی اضطراب میشود. هر کسی که ازدواج دائمی را یک تهدید بداند، احتمالا برای تصور از دست دادن آزادی خود، می ترسد.

در مورد روابط عاطفی بیشتر بدانید.

آزمون تشخیص گاموفوبیا یا ترس از ازدواج در شما

  • آیا فکر ازدواج شما را پر از ترس می کند؟
  • آیا روابط نزدیک به شما احساس ترس یا افسردگی می دهد؟
  • آیا از روابط صمیمی اجتناب می کنید؟
  • آیا مشکلات اجتماعی مانند روابط خاموش (تنهایی و عدم برقراری ارتباط با دیگران) دارید؟

علائم و نشانه های واضح گاموفوبیا و یا فوبیای ترس از ازدواج

زنان و مردانی که به شدت از ازدواج یا یک رابطه پایدار و دائمی می ترسند، تحت تأثیر قرار می گیرند. فقط فکر ایجاد یک تعهد مادام العمر با کسی باعث وحشت آنها و جستجوی یک راه سریع می شود. افراد آسیب دیده و مبتلا به گاموفوبیا، تشکیل خانواده را نوعی خطر یا تهدید می بینند و بر این باورند که یک پیوند، آزادی را از آنها می گیرد و همچنین می تواند منجر به از دست دادن کنترل شود.

علائم و نشانه های واضح گاموفوبیا

  • تپش قلب
  • عرق کردن
  • تنگی نفس
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • درد قفسه سینه
درمان ترس از ازدواج
نشانه های ترس از ازدواج یا گاموفوبیا

مطالعه بیشتر: چه زمانی باید طلاق گرفت؟ زمان مناسب طلاق را بدانید! لبه پرتگاه، یا زنگ خطر در ازدواج! (مطالب مهمی که حتما همه باید بدانند).

روشهای مقابله با ترس از ازدواج و تشکیل خانواده

در اینجا چند نکته کلیدی و راهکارهایی را برای مقابله با ترس از ازدواج و تشکیل خانواده به شما ارئه می دهیم:

  • ریشه یابی ترس از ازدواج: کسانی که علل ترس و اضطراب ازدواج را در خود بررسی می کنند، می توانند به آینده بهتر نگاه کنند. ریشه یابی اینکه ترس از ازدواج از کجا می آید و من چه آرزو و هدفی دارم؟ اگر بتوانید به این سوالات خود پاسخ دهید، راحت تر می توانید بر ترس خود غلبه نمایید.
  • صحبت کردن با شریک زندگی: برای غلبه بر ترس های خود و حل مشکلات ناشی از آنها، مهم است که با شریک زندگی خود به طور آشکار صحبت کنید، زیرا از این طریق می توان مشکلات فعلی را روشن کرد. در نتیجه، ترس ها قدرت خود را از دست می دهند و زن و شوهر احساس ارتباط نزدیک تری با یکدیگر می کنند. به این ترتیب، زوجین، برای آینده مشترک، بهتر آماده می شوند.
  • قرار گرفتن در معرض موارد ازدواج: گاموفوبیا را می توان با قرار گرفتن در موارد ازدواج از بین برد. به عنوان مثال، بحث در مورد ازدواج در اینجا به شما کمک می کند. به علاوه شرکت در جشن های عروسی و سالگرد ازدواج نیز نوعی در معرض دید قرار گرفتن است. به این ترتیب، افراد مبتلا به اضطراب ازدواج، متوجه می شوند که رابطه زناشویی جنبه های مثبتی نیز دارد.
  • تعیین انتظار خود از ازدواج: معمولا در تصورات خود، کودکان و جوانان اغلب یک ازدواج کاملاً شاد را در آینده برای خود به تصویر می کشند، در حالی که این تصور غیر واقعی است. در مقابل، انتظار شکست یک ازدواج نیز به همان اندازه غیرمنطقی می باشد. هر کسی که در انتظارات خود از رابطه زناشویی تجدید نظر کند، بهتر می تواند شانس خوشبختی خود را ارزیابی کرده و حتی بر ترس از ازدواج غلبه کند.

روش های درمان گاموفوبیا یا ترس از ازدواج

درمان های مختلفی برای غلبه بر گاموفوبیا یا ترس از ازدواج وجود دارد. هر چه فوبیا قوی تر باشد، حمایت حرفه ای مهم تر است. در غیر این صورت و عدم درمان، نه تنها سلامت روان، بلکه سلامت جسمانی نیز آسیب می بیند.

  • روان درمانی کلاسیک: در جلسات روان درمانی، بیماران مضطرب از تجربیات خود صحبت می کنند. به این ترتیب، افراد مبتلا به ترس از ازدواج، به همراه درمانگران علل را بررسی خواهند کرد. اگر یکی از والدین اخیراً فوت کرده باشد، مدیریت غم و اندوه می تواند مفید باشد. علاوه بر این، بیماران مضطرب یاد می گیرند که چگونه بر ترس خود از ازدواج غلبه کنند. روش های مختلفی از جمله درمان شناختی رفتاری را می توان برای از بین بردن گاموفوبیا، انتخاب کرد. این روش بسیار موفق را می توانید با یک درمانگر شروع کنید.
  • تمرینات آرامش بخش: تکنیک های آرام سازی در برابر علائم ترس و اضطراب حاد مانند حملات پانیک و تاکی کاردی کمک می کند. تمرینات تنفسی را میتوان تقریباً در هر جایی انجام داد تا آرام شوید. همچنین، اینها می توانند به صورت جداگانه و با یک درمانگر انجام شوند.
  • کمک گرفتن از یک روانشناس یا روان درمانگر: برای درمان گاموفوبیا، می توان از یک روان درمانگر و یا یک روانشناس آنلاین کمک گرفت. روشهای آنلاین و غیر حضوری مشاوره و درمان مشکلات مختلف از جمله استرس ازدواج، امروزه بسیار فراگیر شده است.

 

منبع منبعمنبع منبع

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

سوال و نظرات خود را در کادر زیر وارد کنید.